Λεφτά για μισθούς στη Λάρκο υπάρχουν

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα παθογένειας της ελληνικής οικονομίας ανέφερε τη Λάρκο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας. Σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια ως ένα αναγκαίο εργαλείο για την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση της οικονομίας, ανέτρεξε και όχι αδίκως στη Λάρκο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική οικονομία χάνει από τη Λάρκο περί τα 100 εκατ. τον χρόνο και αναρωτήθηκε για πόσο μπορεί να συμβαίνει αυτό. «Από κάπου λείπουν αυτά τα χρήματα», είπε. Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι δεν λείπουν από τους εργαζόμενους της Λάρκο. Είναι η μοναδική υπό δημόσιο έλεγχο εταιρεία που εξαιρέθηκε από τις μειώσεις μισθοδοσίας που επιβλήθηκαν για τις ανάγκες δημοσιονομικής εξυγίανσης. Το μέσο ετήσιο κόστος εργασίας στη Λάρκο στα χρόνια της ύφεσης κυμαίνεται στις 68.000 ευρώ, όταν της εταιρείας Αλουμίνιον κυμαίνεται στα 40.000 ευρώ.

«Τα λεπτά έχουν αξία». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της διαφημιστικής καμπάνιας της τότε κυβέρνησης το 2002 για το «λανσάρισμα» του ευρώ. Περίπου 14 χρόνια μετά, το υπουργείο Οικονομικών δίνει εκ νέου αξία στο εν λόγω σλόγκαν! Το υπουργείο ζήτησε τον Οκτώβριο από την ΕΚΤ την άδεια να τετραπλασιάσει το όριο έκδοσης κερμάτων για φέτος και να φθάσει στα 52,7 εκατ. ευρώ από 13,3 εκατ. ευρώ, που ίσχυε. Η έγκριση δόθηκε, καθώς θεωρείται μία τυπική διαδικασία. Το 2002 τα «λεπτά είχαν αξία», γιατί έπρεπε να γίνει αντιληπτό ότι 1 ευρώ δεν αξίζει όσο μία δραχμή. Το 2015, τα «λεπτά έχουν αξία» γιατί τα capital controls δημιούργησαν την ανάγκη εκτεταμένης χρήσης κερμάτων.

Διακρίσεις για Alpha Bank

Τέσσερις σημαντικές διακρίσεις για τις πλήρως ανανεωμένες υπηρεσίες Alpha e-Banking για ιδιώτες, έλαβε η Alpha Bank στα Lighthouse e-volution Awards 2016, που επιβράβευσαν για πέμπτη συνεχή χρονιά τις καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν. Τα βραβεία στις κατηγορίες Usability, Alpha Mobile Banking, Καινοτόμες Υπηρεσίες και Design-Aesthetics επιβεβαιώνουν τον επιτυχή επανασχεδιασμό των υπηρεσιών Alpha e-Banking για ιδιώτες, για να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση, ταχύτητα στη διενέργεια των καθημερινών συναλλαγών, αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων τους και άμεση ενημέρωση για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα Alpha e-Banking.

Λάθος εταιρεία κατήγγειλε το υπουργείο Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την Αττικό Μετρό ότι επέτρεψε ομαδικές απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης, κατά παράβαση της νομοθεσίας. Η παρέμβαση θα είχε πολιτικό ενδιαφέρον… αν η Αττικό Μετρό ήταν υπεύθυνη για το ζήτημα. «Η Αττικό Μετρό, ως κύριος του έργου, διευκρινίζει ότι οι απολύσεις αφορούν σε προσωπικό της αναδόχου κοινοπραξίας, η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη διαχείρισή του. Η Αττικό Μετρό δεν έχει καμία δυνατότητα ανάμειξης στην εργασιακή σχέση των εργαζομένων της κοινοπραξίας», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση, αποφεύγοντας να ανταποδώσει τους υψηλούς τόνους.

Διαγωνισμός για νέο πρόεδρο στην ΕΕΤΤ

Μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας θα επιλεγεί ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη (φωτ.). Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός στους τρεις επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με τους οποίους συναντήθηκε χθες. Ηδη έχει δρομολογηθεί η δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης και, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, η διαδικασία αυτή θα διασφαλίσει μεγαλύτερο βαθμό διαφάνειας στην επιλογή του νέου προέδρου της ΕΕΤΤ. Επίσης ο υπουργός διαβεβαίωσε τους κ. Μιχ. Τσαμάζ (ΟΤΕ), Γλ. Περσιάνη (Vodafone) και N. Ζαρκαλή (Wind) ότι θα δοθεί παράταση στα δικαιώματα συχνοτήτων (στα 26 GHz) που λήγουν αύριο και τις επόμενες ημέρες. Λόγω αδυναμίας λήψης αποφάσεων από την ΕΕΤΤ, η διαδικασία παράτασης θα γίνει μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT