Η απεργία των δικηγόρων «πάγωσε» πλειστηριασμούς

Η απεργία των δικηγόρων «πάγωσε» πλειστηριασμούς

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άτυπο «πάγωμα» των πλειστηριασμών αλλά και κάθε διαδικασίας για την εφαρμογή του νόμου Κατσέλη έχει οδηγήσει η παρατεταμένη απεργία των δικηγόρων, που μπαίνει πλέον στον τρίτο μήνα της. Τα δικαστήρια της χώρας όχι μόνο δεν εκδικάζουν υποθέσεις, αλλά δεν εκδίδουν καν προσωρινές διαταγές για όσους προσφεύγουν στον νόμο. Η έκδοση προσωρινής διαταγής είναι αναγκαίο στάδιο για τον καθορισμό ημερομηνίας εκδίκασης της υπόθεσης. Αποτέλεσμα είναι όλες οι σχετικές υποθέσεις να έχουν «παγώσει». Προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και για όσους έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στον νόμο πριν από την εκπνοή του 2015 και οι οποίοι, ακόμη και αν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να τα υποβάλουν, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι γραμματείες απαιτούν την παρουσία δικηγόρου. Ετσι για άλλη μια φορά όλα βαίνουν… χαλαρά!

Σε τέλμα εισέρχεται η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, καθώς ολοκληρώνεται η τετραετία απόσπασης στελεχών της. Η νέα διοίκηση του Αν. Στεριώτη ζήτησε την ανανέωση της απόσπασής τους για άλλα τέσσερα χρόνια, αλλά φαίνεται ότι δεν υπήρξε απάντηση από την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι την απόφαση παράτασης της θητείας των αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημοσίου απαιτεί ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών, καθώς και ο υπουργός στον οποίο υπάγεται ο φορέας από τον οποίο έχει αποσπαστεί ο υπάλληλος. Μεταξύ των στελεχών της ΕΕΕΠ που καλούνται να επιστρέψουν είναι κάποια κρίσιμα για τη λειτουργία της Αρχής.

Τους «χάλασε» το μυστικό δείπνο

Αναζητείται η πηγή της διαρροής για το δείπνο των Βρυξελλών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη βελγική πρωτεύουσα μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών. Στόχος ήταν το δείπνο –με «κεντρικό πιάτο» θέματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση και την εξεύρεση του μείγματος μέτρων που δεν θα εκτροχιάσει ούτε την αξιολόγηση, αλλά ούτε και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο– να κρατηθεί εντελώς μυστικό. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό, καθώς από το βράδυ της Τρίτης είχε διαρρεύσει στον Τύπο η προγραμματισμένη συνάντηση. Πάντως, αρκετοί θεωρούν ότι δεν θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το… «πουλάκι», αφού οι θεσμοί είναι μόλις τέσσερις.

Μεγάλες ζημίες παρά το πρόσφατο ράλι

Δυναμικό ριμπάουντ έχουν πραγματοποιήσει τις τελευταίες μέρες οι μετοχές των τραπεζών, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι «ποντάρουν» σε… αίσιο τέλος της αξιολόγησης. Χθες ο δείκτης των τραπεζών ενισχύθηκε κατά 6,24%, ενώ το τελευταίο 20ημέρο τα κέρδη του δείκτη ξεπερνούν το 80%. Ωστόσο η ανάκαμψη μόνο για πανηγυρισμούς δεν προσφέρεται, καθώς όλες οι μετοχές του κλάδου διαπραγματεύονται σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες των τιμών που πραγματοποιήθηκαν οι αυξήσεις κεφαλαίου, στο πλαίσιο της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης.

Διαψεύδουν τον πρωθυπουργό οι επαγγελματίες της Λέσβου

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αντιδράσεις των επαγγελματιών της Λέσβου από την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι δεν έχει επηρεαστεί ο τουρισμός στο νησί από τις υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα η συντονιστική επιτροπή για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα που έχει συσταθεί στη Λέσβο και στην οποία συμμετέχουν πάνω από 15 επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς του νησιού, από τον ιατρικό και φαρμακευτικό σύλλογο έως τον σύλλογο φοροτεχνικών και εμπόρων. Σύμφωνα με την επιτροπή, υπάρχει μείωση στις κρατήσεις και στις πτήσεις τσάρτερ πάνω από 80%, ενώ οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων για την προσεχή τουριστική σεζόν αγγίζουν μονοψήφια νούμερα. Επιπλέον επικαλούνται σχετική ενημέρωση φορέων του νησιού που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στην αν. υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT