Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Vodafone

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Vodafone Eλλάδος αναλαμβάνει από την 1η Απριλίου 2016 ο Χάρης Μπρουμίδης (φωτ.). O κ. Μπρουμίδης θα αντικαταστήσει τον κ. Γλαύκο Περσιάνη, που παρέμεινε στο τιμόνι της ελληνικής Vodafone επί τέσσερα χρόνια. Ο νέος επικεφαλής της εταιρείας είναι πρώην στέλεχος της ελληνικής Vodafone, από την οποία μεταπήδησε αρχικά στη Vodafone Aλβανίας και στη συνέχεια στη μητρική Vodafone, αναλαμβάνοντας την Εμπορική Διεύθυνση για όλη την Ευρώπη. Στη συνέχεια, ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γκάνας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπρουμίδης έχει πιστωθεί την κυριαρχία της Vodafone Αλβανίας, αν και η εταιρεία εισήλθε δεύτερη στη συγκεκριμένη αγορά, μετά την Cosmote.

Παρά το γεγονός ότι η αβεβαιότητα στην οικονομία εξακολουθεί να κυριαρχεί, ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα παραμένει σταθερή. Ετσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τον περασμένο Φεβρουάριο η εξάρτηση των εγχώριων τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA μειώθηκε κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 67,98 δισ. από 68,83 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο. Η βελτίωση αυτή, βέβαια, οφείλεται στους κεφαλαιακούς περιορισμούς και μόνον, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να προχωρούν σε απόσυρση καταθέσεων πέραν των ορίων που ισχύουν.

Καθυστερήσεις και στη Σερβία

Σχεδόν τρία χρόνια χρειάστηκε η αλυσίδα επίπλων και ειδών σπιτιού ΙΚΕΑ προκειμένου να εγκριθούν οι χρήσεις γης σε έκταση στην οποία επιχειρεί να κατασκευάσει το πρώτο της κατάστημα στη Σερβία. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες τις επόμενες εβδομάδες, έχοντας υπομείνει συνολικά επτά χρόνια καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η αλυσίδα σχεδιάζει να επενδύσει 70 εκατ. και να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας λειτουργώντας κατάστημα στο Βελιγράδι. Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι ομοιότητες με τα καθ’ ημάς είναι πολλές, καθώς ανάλογα προβλήματα και καθυστερήσεις πολεοδομικού και γραφειοκρατικού χαρακτήρα έχουν αντιμετωπίσει ουκ ολίγοι ξένοι επενδυτές.

Υψηλό το κόστος ημιτελών μεταρρυθμίσεων

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι συστάσεις για το άνοιγμα των αγορών, και πιο συγκεκριμένα στο θέμα των ολιγοπωλίων και των μονοπωλίων, στο πλαίσιο μάλιστα των «Εργαλειοθηκών» που έχει προτείνει στην Ελλάδα. Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεταρρυθμίσεις με μεγάλο κοινωνικό κόστος, αλλά χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ίσως διότι δεν ολοκληρώθηκαν. Επίσης, θεωρεί το 2016 ως έτος σταθεροποίησης για την ελληνική οικονομία, η οποία όμως θα παραμείνει αδύναμη για πολύ καιρό.

Μία απάντηση που γεννά περισσότερα ερωτήματα

«Ο υπουργός Οικονομίας πρέπει να διαβουλευθεί πρώτα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έτσι ώστε να είναι καλά προετοιμασμένος στη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των δανειστών για το ζήτημα των “κόκκινων” δανείων αύριο στις 11 το πρωί». Αυτή ήταν η απάντηση που έδιναν χθες από το υπουργείο, προκειμένου να εξηγήσουν γιατί, ενώ ο κ. Σταθάκης (φωτ.) πήγε χθες στο Xίλτον, αποχώρησε μισή ώρα μετά, χωρίς να λάβει μέρος στις συζητήσεις. Στη διάρκεια αυτής της μισής ώρας παρέμεινε μαζί με τον κ. Τσακαλώτο στο καφέ του ξενοδοχείου. Η απάντηση αυτή μάλλον γεννά περισσότερα ερωτήματα. Επρεπε να φτάσει στο Xίλτον για να αποφασίσει ότι χρειάζεται περισσότερη προετοιμασία ο υπουργός; Η ίδια η κυβέρνηση, άλλωστε, έλεγε συνεχώς ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο η αξιολόγηση. Εάν ήταν άρρωστος, όπως ο ίδιος είπε αρχικά, αλλά το υπουργείο στη συνέχεια το διέψευσε, για ποιο λόγο δεν ανέβαλε εξαρχής το ραντεβού;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT