Διαφορετικό θέμα, διαφορετική αίθουσα

Διαφορετικό θέμα, διαφορετική αίθουσα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αίθουσα σε αίθουσα του ξενοδοχείου Χίλτον μεταφέρονταν χθες οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους της τρόικας. Αλλαζαν θέμα, άλλαζε και η αίθουσα συνεδριάσεων. Οταν ολοκληρωνόταν η συζήτηση για ένα θέμα (π.χ. το ασφαλιστικό) γινόταν διάλειμμα, μέχρι να ξεκινήσει η συζήτηση για το επόμενο θέμα. Πολλά από τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας έβγαιναν για τσιγάρο, ενώ άλλα έβρισκαν ευκαιρία για κατ’ ιδίαν ζύμωση με κάποιον από τους ξένους τεχνοκράτες. Προχθές ο κ. Τσακαλώτος τα έλεγε για ώρα με τον κ. Κοστέλο (φωτ.). Χθες ήταν η σειρά του Κορεάτη συμβούλου του ΥΠΟΙΚ κ. Γκλεν Κιμ να ζυμώσει τον Ευρωπαίο αξιωματούχο. Το εάν τα κατάφερε καλύτερα από τον υπουργό Οικονομικών θα φανεί. Πάντως, τα μέλη της τρόικας έχουν έναν επιπλέον λόγο να είναι δυσαρεστημένα. Θα καθυστερήσει ένα – δυο 24ωρα η αναχώρησή τους και θα κινδυνεύουν να χάσουν μέρος των πασχαλινών διακοπών τους.

Την αντίδραση της διοίκησης της Eurobank έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Νίκας, καθώς ερμηνεύονται ως προσπάθεια για τον τορπιλισμό αυτής της ενέργειας. Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, το ζήτημα έχει προκύψει ύστερα από ενέργειες πληρεξούσιου δικηγόρου, ο οποίος αναφέρει ότι εκπροσωπεί ομάδα ακτιβιστών μετόχων και πελατών, που αμφισβητούν τη νομιμότητα της διαδικασίας. Η διοίκηση της Eurobank ξεκαθάρισε ότι δεν θα μείνει απαθής αλλά θα κινηθεί νομικά κατά του δικηγόρου και κατ’ αγνώστων. Επίσης σημειώνουν ότι το σχέδιο για την αναδιάρθρωση και σωτηρία της Νίκας θα προχωρήσει κανονικά.

Ούτε λέξη παραπάνω

Λακωνικός για το θέμα της αξιολόγησης ήταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γ. Μάρεϊ κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ερωτώμενος για τα ανοικτά θέματα, τα χρονοδιαγράμματα, κ.λπ., περιορίστηκε να πει πως τα στελέχη του Ταμείου συζητούν με τους Ευρωπαίους και τις ελληνικές αρχές για να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να υποστηρίξει το ΔΝΤ και θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Ελλάδας και ελάφρυνση του χρέους από την πλευρά της Ευρωζώνης. Δηλαδή, ό,τι λέει συνεχώς και αδιαλείπτως το Ταμείο τούς τελευταίους δύο μήνες τουλάχιστον. Και όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν, ο κ. Μάρεϊ ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: «Τα μέλη της αποστολής στην Αθήνα μού είπαν να περιοριστώ σε αυτά».

Επιχειρηματίας της χρονιάς o κ. Γ. Κουτσολιούτσος

Ο κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Folli Follie, αναδείχθηκε Ελληνας «Επιχειρηματίας της χρονιάς» για το 2015, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΕΥ Ελλάδας. Ο κ. Κουτσολιούτσος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα διαγωνισθεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 60 περίπου χώρες, στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού, για τον τίτλο του «World Entrepreneur of the Year», που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Μόντε Κάρλο.

Ούτε ένα έργο δεν μπήκε στο πακέτο Γιούνκερ

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκμεταλλευθεί η χώρα μας από τους πόρους του πακέτου Γιούνκερ, όπως καταγγέλλει με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Β΄ Αθήνας Κωστής Χατζηδάκης. Οπως σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν εγκριθεί περισσότερα από 200 έργα, ενεργοποιώντας επενδύσεις περίπου 76 δισ. ευρώ, αλλά σ’ αυτά τα έργα δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό. Το πακέτο Γιούνκερ αποσκοπεί στην κινητοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω μόχλευσης για επενδύσεις 315 δισ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών, και έως σήμερα 22 από τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν κινητοποιήσει το 24% των συνολικών πόρων του πακέτου Γιούνκερ. Ο κ. Χατζηδάκης εγκαλεί την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει έως σήμερα εντάξει ούτε ένα έργο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και ρωτάει εάν διαθέτει σχέδιο για την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT