O ρόλος των κεντρικών τραπεζών και η σημασία του για την Ελλάδα

O ρόλος των κεντρικών τραπεζών και η σημασία του για την Ελλάδα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας (φωτ.), θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία. Το θέμα της ομιλίας του κ. Στουρνάρα είναι «O νέος ρόλος των Κεντρικών Τραπεζών και η σημασία του για την Ελλάδα». H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών (http://www.kinisipoliton.gr), πρέσβης ε.τ., κ. Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος.

Διεθνές συνέδριο για την ενέργεια και την οικονομική ανάπτυξη με τίτλο «Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential» διοργανώνουν την Τρίτη 22 Απριλίου, στην Αθήνα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με τη δεξαμενή σκέψης Hellenic Association for Energy Economics – παράρτημα της Ιnternational Association for Energy Economics. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ομιλία Κατσέλη στο Brussels Forum

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, όπου μετέχει στο Brussels Forum 2016 που διοργανώνει το German Marshal Fund, με θέμα «Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στις δύο πλευρές του Ατλαντικού». Στο forum συμμετέχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, Φ. Μογκερίνι, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, M. Σουλτς. Η εκδήλωση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τις προοπτικές επενδύσεων και ανάπτυξης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τη διαχείριση του προσφυγικού, τη σύρραξη στη Συρίας και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή, τις νέες προκλήσεις στην τεχνολογία και τον ρόλο της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Μεγάλη ζήτηση για το Ιόνιο

Περισσότερες ξενοδοχειακές κλίνες ζητούν Τουριστικοί Οργανισμοί της Γερμανίας στα Ιόνια Νησιά για τη φετινή σεζόν, διαβλέποντας σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης. Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε σε συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο. Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της περιφέρειας, Σπύρος Γαλιατσάτος, πρόσθεσε επίσης το θετικό γεγονός για τα νησιά, ότι έχουν προγραμματισθεί από καιρό περισσότερες πτήσεις και αεροπορικές θέσεις.

Οδηγός καταναλωτή για τηλεφωνία και Διαδίκτυο από την ΕΕΤΤ

Παρά το γεγονός ότι τα χέρια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων είναι «δεμένα» εδώ και περίπου 10 μήνες, εντούτοις γίνεται κάποια δουλειά. Πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε τον «Οδηγό καταναλωτή για την τηλεφωνία και το Διαδίκτυο», μία νέα έκδοση διαθέσιμη στο www.eett.gr. Ο «Οδηγός καταναλωτή για την τηλεφωνία και το Διαδίκτυο» περιλαμβάνει απαντήσεις στις 100 πιο συχνές ερωτήσεις καταναλωτών σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους για υπηρεσίες επικοινωνιών. Οι απαντήσεις προήλθαν από την επεξεργασία 7.000 και πλέον αιτημάτων που χειρίστηκε ο Τομέας Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της ΕΕΤΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT