Νέες ρυθμίσεις για νέα χρέη ενώ τα παλιά τρέχουν

Νέες ρυθμίσεις για νέα χρέη ενώ τα παλιά τρέχουν

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 12 δόσεις θα μπορούν οι οφειλέτες που είναι ήδη ενταγμένοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων να ρυθμίζουν τυχόν νέες οφειλές που προέρχονται από πρόστιμα, προσαυξήσεις κ.λπ., εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί σε χρόνο μεταγενέστερο από την ένταξή τους στη «μεγάλη» ρύθμιση. Μάλιστα, μετά τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται μόνο σε περίπτωση καθυστέρησης και δεύτερης δόσης ή σε περίπτωση μη καταβολής της τρέχουσας εισφοράς. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε οφειλέτες αυτής της κατηγορίας να ρυθμίσουν αυτοτελώς και σε 12 δόσεις τις οφειλές που δημιουργήθηκαν από επιβληθέντα πρόστιμα και αφορούν χρονική περίοδο μεταγενέστερη της υπαγωγής στην ως άνω ρύθμιση. Προσοχή. Για να μην επαναπαύονται αυτοί που έχουν χρέη, εάν δεν ρυθμίσουν τις νέες οφειλές, ακόμη κι αν πληρώνουν τις παλαιές δεν θα θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι και θα λαμβάνονται τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα…

Ο γεωπόνος Χρήστος Ρώσσιος, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΒΖ μετά τη χθεσινή συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου. Η πρώτη κίνηση του νέου προέδρου είναι να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τευτλοπαραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι έχει εξασφαλιστεί η μείωση των συνολικών χρεών (150 εκατ. ευρώ) της ΕΒΖ κατά 50 εκατ. ευρώ και ότι άμεσα θα αρχίσει η πληρωμή των χρωστούμενων της περυσινής χρονιάς. Σε ερώτηση για το εάν έχει αντίρρηση στην πώληση των κερδοφόρων εργοστασίων στη Σερβία, ο κ. Ρώσσιος δήλωσε πως πρώτη επιδίωξη είναι η αξιοποίηση των εργοστασίων στην Ελλάδα.

Πατρικές συμβουλές

«Ο πατέρας μου και μέντοράς μου μού άφησε τρεις παρακαταθήκες πριν πεθάνει: πρώτον, αν θέλω να κατακτήσω το πορτοφόλι του πελάτη, πρέπει πρώτα να κατακτήσω την καρδιά του, δεύτερον, να πληρώνω τους πιστωτές μου μία μέρα νωρίτερα και, τρίτον, να μείνω μακριά από τις τράπεζες. Μετά το 2009 δεν μπόρεσα να τηρήσω τη δεύτερη και την τρίτη». Πρόκειται για ένα μέρος της «εξομολόγησης» του ιδιοκτήτη της Ηλεκτρονικής Αθηνών Ιωάννη Στρούτση, λίγο πριν αυτή διακοπεί από τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Μια εξομολόγηση με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση του κ. Στρούτση. Αλλωστε, ξεκινώντας τη συνέντευξη, δήλωσε: «Εχω άγχος, διότι έως τώρα εγκαινίαζα καταστήματα, δεν τα έκλεινα».

Μένουν Ελλάδα το φετινό Πάσχα οι Ελληνες

Αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι οι ελληνικοί προορισμοί που επιλέγουν οι Ελληνες για τις πασχαλινές διακοπές τους, σύμφωνα με στοιχεία της Trivago. Στην πρώτη 15άδα των επιλογών βρίσκονται φέτος 5 ελληνικοί προορισμοί έναντι μόλις ενός πέρυσι. Ειδικότερα, φέτος στην πρώτη 5άδα με σειρά προτίμησης βρίσκονται η Ρώμη, η Κέρκυρα, το Λονδίνο, το Ναύπλιο και το Παρίσι. Το 2015 στην πρώτη 15άδα και μόλις στην 7η θέση είχε παρουσία μόνο η Κέρκυρα. Σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι έχει διαδραματίσει η υποχώρηση των τιμών στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Κέρκυρα με τη μέση τιμή δίκλινου δωματίου να έχει μειωθεί κατά 28%.

Αυξάνουν το μερίδιό τους στην HSW οι Μινωικές

To 46% τείνει να αγγίξει το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways (HSW) που ελέγχουν πλέον οι Μινωικές Γραμμές. Αυτό μεταφέρουν στην «Κ» πηγές από τα Ηράκλειο Κρήτης, μετά την απόκτηση τίτλων που διέθεταν μικρομέτοχοι της εταιρείας. Η δημόσια πρόταση παραμένει ανοικτή τουλάχιστον μέχρι την εβδομάδα του Πάσχα, με βάση τα όσα έχει γνωστοποιήσει η κρητική εταιρεία. Παράγοντες της αγοράς, πάντως, εκτιμούν πως από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολη και βραδύτερη η δυνατότητα απόκτησης σημαντικών περαιτέρω ποσοστών. Αμφισβητούν μάλιστα το κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί η απόκτηση του 51% με αυτόν τον τρόπο, δεδομένου ότι το 39,5% των μετοχών κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ περί το 10% ακόμα εκτιμάται πως βρίσκεται στα χέρια επενδυτών, οι οποίοι εμφανίζονται να μην επιθυμούν την αλλαγή του status quo προς όφελος του ιταλικού ομίλου και της ελληνικής θυγατρικής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT