Συνάντηση Μητσοτάκη με το Δ.Σ. του ΣΕΤΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη με το Δ.Σ. του ΣΕΤΕ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κύριο μενού συζήτησης την υπερφορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας είχαν συνάντηση, χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Ανδρέα Ανδρεάδη και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το πλαίσιο της πολιτικής για τον τουρισμό που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σταθερή φορολογική πολιτική με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, σαφές πλαίσιο χρήσεων γης και σταθερό πλαίσιο υποστήριξης των επενδύσεων. Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι ο τουρισμός μπορεί να είναι η ατμομηχανή που θα φέρει την ανάπτυξη αλλά χρειάζεται ένας λειτουργικός επενδυτικός νόμος και μια ειδική διαχείριση στο θέμα των επενδύσεων. Επίσης, έθεσε το θέμα της υπερφορολόγησης του κλάδου που ταλανίζει πολύ μεγάλο κομμάτι των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας.

Αυξάνεται η ζήτηση για ραντεβού των Αμερικανών επενδυτών με τις εισηγμένες στο ετήσιο ραντεβού της Νέας Υόρκης. Ολα είναι έτοιμα για το διήμερο 21-22 Ιουνίου οπότε θα πραγματοποιηθεί το 5ο Επενδυτικό Forum, που συνδιοργανώνουν ο όμιλος Χρηματιστηρίου και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Μέχρι και χθες είχαν δηλώσει συμμετοχή όλες οι τράπεζες και οι εισηγμένες που είχαν λάβει μέρος και στο περυσινό ραντεβού και ανέρχονταν στις 23. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές επιπλέον συναντήσεις προκύπτουν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, ενώ έχουν ήδη κανονιστεί «επαναλήψεις» επαφών ξένων διαχειριστών με υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Αισιόδοξες εκτιμήσεις

Θετική για τις εγχώριες τράπεζες εμφανίζεται η Morgan Stanley, υπογραμμίζοντας σε ανάλυσή της για τον κλάδο ότι η επαναφορά του waiver θα αποτελέσει καταλύτη. Η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι μετοχές των τραπεζών θα υπεραποδώσουν το επόμενο διάστημα, ενώ έθεσε τιμές-στόχους που είναι υψηλότερες από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών από 48% έως και 95%. Αναλυτικά, έχει θέσει τιμή-στόχο 3,7 ευρώ για την Alpha (τρέχουσα τιμή 2,37), 0,5 ευρώ για την Εθνική (0,294 ευρώ), επίσης 0,5 ευρώ για την Πειραιώς (0,282 ευρώ χθες) και 1,40 ευρώ για την Eurobank (0,992 ευρώ χθες). Χθες ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με ισχυρά κέρδη 4,94%, ενώ ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. ενισχύθηκε κατά 2,27%.

Οταν έρχεται η εφορία, ο τζίρος τριπλασιάζεται

Τρόπο να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των «μηδενικών» προστίμων που επιβάλλονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις αναζητεί ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής. Η νέα νομοθεσία επί της ουσίας δεν αποτρέπει τους φοροφυγάδες από το να μην εκδίδουν αποδείξεις, το αντίθετο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πιτσιλής σχεδιάζει να τους φορολογήσει με βάση τον τζίρο που κάνουν όταν οι ελεγκτές βρίσκονται στην επιχείρηση. Διότι όταν ως διά μαγείας φεύγουν, ο τζίρος πέφτει στο 1/3.

Αυτή τη φορά πήγε Βρυξέλλες χωρίς άγχος

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος. Οχι, δεν ξεκίνησαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών. Αυτήν τη φορά ο κ. Τσακαλώτος θα είναι στις Βρυξέλλες γιατί θα μιλήσει την Πέμπτη στην εκδήλωση «Brussels Economic Forum», που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ίδια εκδήλωση, βέβαια, θα είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, οπότε είναι αναμενόμενο να υπάρξουν και κάποιες συζητήσεις για την πορεία των επόμενων διαπραγματεύσεων. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, άλλωστε, αποτελούν πρώτης τάξης ευκαιρία για χαλαρές συζητήσεις ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν. Το ίδιο θα συμβεί και όταν εκπρόσωποι της τρόικας βρεθούν στην Αθήνα στις 22-23 Ιουνίου για να συμμετάσχουν σε συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT