Η Χ. Απαλαγάκη, νέα γ.γ. της Ενωσης Τραπεζών

Η Χ. Απαλαγάκη, νέα γ.γ. της Ενωσης Τραπεζών

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη επέλεξε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών ως γενική γραμματέα στη θέση του αποχωρούντος καθηγητή Χρήστου Γκόρτσου. Η κ. Απαλαγάκη είναι καθηγήτρια Αστικού Δικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, interim πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, μέλος του Δ.Σ. και νομική σύμβουλος της ίδιας τράπεζας, μέλος του νομικού συμβουλίου της ΕΕΤ και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών σε ζητήματα αστικού και διοικητικού δικονομικού δικαίου. Η αλλαγή ανάληψης καθηκόντων θα γίνει την 1η Μαρτίου.

Aγονος, όπως μαθαίνουμε, θα κηρυχθεί και ο δεύτερος διαγωνισμός για την επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας για την κατάθεση βιογραφικών. Ο λόγος είναι ότι τα βιογραφικά που συγκεντρώθηκαν, τόσο σε όγκο όσο και ποιότητα, δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά. Οπότε η διαδικασία θα ξεκινήσει εκ του μηδενός για τρίτη φορά και η επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολη υπόθεση ακόμα και από την ολοκλήρωση της… δεύτερης αξιολόγησης. Σε κάθε περίπτωση, οι διοικητικές και οι διαδικαστικές αρρυθμίες έχουν πλήξει σημαντικά την αξιοπιστία του ΤΧΣ.

Ισολογισμοί στο Ιντερνετ

Τις οικονομικές καταστάσεις και τα ενημερωτικά τους δελτία που είναι προς έγκριση θα υποχρεούνται οι εισηγμένες να καταθέτουν στη νέα διαδικτυακή πύλη που δημιούργησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μάλιστα, θα πρέπει οι εταιρείες έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εισαγωγής στη νέα διαδικτυακή πύλη. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εισηγμένες είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν τις οικονομικές τους καταστάσεις και στη διαδικτυακή πύλη helex.gr του ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Μάλιστα, η Ε.Κ., λόγω του πλήθους των σχετικών ερωτημάτων που δέχτηκε από τις εισηγμένες, τις καλεί να καταθέσουν αποκλειστικά γραπτώς τα ερωτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Εγκριση υπό όρους για Αστέρα Βουλιαγμένης

To «πράσινο φως» έλαβε, κατά πληροφορίες, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος. Ειδικότερα, η Εφορεία αποφάσισε υπέρ της έγκρισης για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των δύο ξενοδοχείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ως όρο έθεσε όλες οι εκσκαφικές εργασίες να γίνουν με τη συνεχή επίβλεψη αρχαιολόγου, ο οποίος θα προσληφθεί για τις ανάγκες του έργου καθ’ υπόδειξιν της Εφορείας και η αμοιβή του θα βαρύνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Πρόστιμα χωρίς καμία λογική

Δεν αρκεί μια επιχείρηση να αποδέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές –να έχει δηλαδή εγκατεστημένο τερματικό αποδοχής καρτών POS–, πρέπει να το λέει. Διαφορετικά, θα τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 ευρώ. Ποιο είναι το πρόστιμο, αν δεν έχει εγκαταστήσει τέτοιο μηχάνημα; Μέχρι στιγμής, κανένα! Κι αυτό διότι η κυβέρνηση φρόντισε να θεσμοθετήσει το πρόστιμο μη ενημέρωσης, αλλά όχι ακόμη το πρόστιμο για τη μη κατοχή POS για το οποίο πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση. Ετσι, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έσπευσε –και καλώς έκανε– να ενημερώσει σχετικά τις επιχειρήσεις-μέλη της. «Για την αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτήν την δύσκολη εποχή, συστήνουμε σε όλους τους συναδέλφους να αναρτήσουν πινακίδες ενημέρωσης των πελατών τους, είτε δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής είτε όχι», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT