Προς έγκριση η παράταση της σύμβασης για τον ΔΑΑ

Προς έγκριση η παράταση της σύμβασης για τον ΔΑΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την άλλη εβδομάδα μετατίθενται οι αποφάσεις για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των αρμόδιων υπουργών Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου και Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο παρουσίασε στα κυβερνητικά στελέχη τα συμβατικά κείμενα για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αερολιμένα στον ΔΑΑ, χωρίς ωστόσο να λάβει το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης από τους δύο υπουργούς. Οι κ. Τσακαλώτος και Σπίρτζης ζήτησαν διευκρινίσεις, οι οποίες αναμένεται να δοθούν από το ΤΑΙΠΕΔ τις επόμενες ημέρες. Επιδίωξη είναι στη νέα σύσκεψη που προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα να δοθεί η έγκριση. Ιδιαίτερα θετικός στην επέκταση της σύμβασης θεωρείται ο υπουργός Οικονομικών.

Πολλά παράπονα, κυρίως από συνταξιούχους, κατεγράφησαν χθες στο κεντρικό κατάστημα της ΕΥΔΑΠ στην Ομόνοια. Η επιχείρηση δέχεται χρεωστικές κάρτες μόνο από τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς, όταν οι περισσότεροι συνταξιούχοι έχουν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα. Ετσι, υπήρξε δυσφορία και απορία από τους εκατοντάδες πολίτες που ήθελαν να πληρώσουν τον λογαριασμό ύδρευσης και έπρεπε να διαθέτουν μετρητά. Τουλάχιστον η ΕΥΔΑΠ, ως η τελευταία ΔΕΚΟ που τοποθέτησε τερματικά πληρωμών, είχε αναρτήσει από χθες ανακοίνωση στο εσωτερικό του καταστήματος ότι αποδέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές. Θυμίζουμε ότι θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσες επιχειρήσεις παραβαίνουν αυτήν την υποχρέωση.

ΔΕΗ κατά δημοπρασιών

«Δημοπρασία ΝΟΜΕ: Η ΔΕΗ πωλεί στους ανταγωνιστές της προς 41 ευρώ/MWH. Η ίδια αγοράζει προς 80, 90, 130 ευρώ/ MWH». Με το σχόλιο αυτό στον επίσημο λογαριασμό της στο Τwitter, η ΔΕΗ κλιμάκωσε τον αγώνα της κατά των δημοπρασιών, που έχει εξαπολύσει πολύ πριν από την εφαρμογή τους. Μετά τα αποτελέσματα των δύο πρώτων δημοπρασιών, όμως, στο στρατόπεδο Παναγιωτάκη φαίνεται να προσχωρούν και απροσδόκητοι σύμμαχοι, καθώς έντονη είναι η δυσαρέσκεια που εκφράζεται και από τους ιδιώτες παρόχους. «Αν δεν προχωρήσουμε σε άλλα μέτρα, τα πράγματα θα είναι σύντομα μη αναστρέψιμα για όλη την αγορά», σχολίαζε χθες παράγοντας από το ιδιωτικό κομμάτι της αγοράς.

Πτώση της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 έδειξαν ότι η χώρα μας, πέραν της σημαντικής πτώσης στα έσοδα, κατέγραψε υστέρηση και στο μέγεθος της τουριστικής δαπάνης ανά ημέρα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης (φωτ.) ανέφερε ότι ερευνώνται τα αίτια από το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ για τους λόγους αυτής της εξέλιξης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι πτώση της τουριστικής δαπάνης κατέγραψε και η Κύπρος την επόμενη χρονιά της επιβολής των capital controls.

Αλλαγή φρουράς στην Olympic Shipping

Την αποχώρηση του Γιάννη Π. Ιωαννίδη από τον ναυτιλιακό βραχίονα του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση, Olympic Shipping & Management S.A., ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος. Η Olympic Shipping & Management είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πλοία που ελέγχονται από το Ιδρυμα Ωνάση, διάδοχος δηλαδή της Olympic Maritime που ίδρυσε το 1952 στο Παρίσι ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Σήμερα διαχειρίζεται στόλο 17 δεξαμενόπλοιων (12 VLCC) καθώς και 10 φορτηγών μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην, με συνολική χωρητικότητα 5,5 εκατομμύρια τόνους DWT. Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Olympic ανέλαβε ο Γιώργος Καραγεωργίου (φωτ.), ευρύτερα γνωστός στον ναυτιλιακό κλάδο από τη ναυτιλιακή Globus Maritime, της οποίας υπήρξε συνιδρυτής, γενικός διευθυντής και από το 2011 και πρόεδρος τoυ Δ.Σ. O Γιάννης Ιωαννίδης, που εργάζεται στον όμιλο Ωνάση από το 1988, είναι ο υιός του Παύλου Ιωαννίδη, στενού συνεργάτη του Αριστοτέλη Σ. Ωνάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT