Συγγνώμη, μήπως περιμένετε κάτι από εμάς να στείλουμε;

Συγγνώμη, μήπως περιμένετε κάτι από εμάς να στείλουμε;

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γράφτηκαν τόσα για την επιστολή που προετοίμαζαν και θα έστελναν οι θεσμοί ή το Euroworking Group στην κυβέρνηση, που οι τελευταίοι ανησύχησαν. Ο πρόεδρος του EWG Τόμας Βίζερ τηλεφώνησε την Τετάρτη το βράδυ στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη (φωτ.) και τον ρώτησε: «Αλήθεια, περιμένετε κάτι από μας;». «Οχι», απάντησε ο κ. Χουλιαράκης, και ο Τόμας Βίζερ αισθάνθηκε ανακουφισμένος που δεν υπήρχε καμία παρεξήγηση. Γιατί η θέση των πιστωτών είναι σαφής: «Η κυβέρνηση ξέρει τι περιμένουμε και δεν έχει νόημα να τα ξαναγράψουμε σε μία ακόμη επιστολή».

Στην ελληνική ομάδα της Deloitte, ως partner και σύμβουλος, συνεχίζει την καριέρα ο κ. Γιώργος Κουτσός, πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Ο κ. Κουτσός είχε αποχωρήσει από το ΤΧΣ το καλοκαίρι του 2016, στο πλαίσιο των ευρύτερων αλλαγών που είχαν πραγματοποιηθεί. Στην Deloitte ο κ. Κουτσός θα επικεντρωθεί σε θέματα στρατηγικής όχι μόνο στον τραπεζικό τομέα αλλά και σε άλλους σημαντικούς κλάδους της εγχώριας οικονομίας.

Προσοχή στις απάτες με διεθνείς… πατέντες

Ιδιαιτέρως επινοητικοί είναι τα τελευταία χρόνια όσοι επιδίδονται σε απάτες. Πρόσφατο παράδειγμα, η αποστολή από ιδιωτικά γραφεία με έδρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό επιστολών σε καταθέτες εθνικών, διεθνών και κοινοτικών σημάτων. Με τις επιστολές αυτές τους καλούν να καταβάλουν τέλη, δήθεν για να δημοσιεύσουν τα σήματά τους και να τα καταχωρίσουν στο μητρώο τους, δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για την επίσημη εθνική, διεθνή ή ευρωπαϊκή υπηρεσία. Μάλιστα, κάποια από τα γραφεία χρησιμοποιούν παρόμοια λογότυπα με των επίσημων υπηρεσιών (EUIPO και WIPO) για να παραπλανήσουν τις επιχειρήσεις. Αν, λοιπόν, λάβετε επιστολή ανάλογου περιεχομένου, καλό είναι να επισκεφθείτε την αρμόδια υπηρεσία για τα σήματα που λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Διότι αλλιώς και χρήματα θα σπαταληθούν και το σήμα δεν θα καταχωριστεί.

Eξελίξεις θα υπάρξουν την ερχόμενη εβδομάδα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Μεθαύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν ερωτήματα για τον διαγωνισμό πώλησης των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Αιχμές εναντίον ΣΕΒ από ΥΠΟΙΚ

To υπ. Οικονομίας απάντησε στην ανάλυση του ΣΕΒ, ο οποίος διαπιστώνει μείωση των διαθεσίμων των νοικοκυριών και ένταση φοροδιαφυγής που μειώνει το δηλωμένο εισόδημα, και η οποία οφείλεται στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών και την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων λόγω χρήσης καρτών στις συναλλαγές. Αυτό είναι σαν να λέμε ότι η ένταση της φοροδιαφυγής οφείλεται στη σύλληψή της, απάντησε το υπ. Ανάπτυξης. Επίσης, το υπουργείο δεν βλέπει μείωση εισοδημάτων, καθώς οι καταθέσεις αυξάνονται, ενώ σημειώνει ότι η ανάπτυξη θα έρθει από επενδύσεις, όχι από κατανάλωση.

Διερεύνηση των καταγγελιών Κυριτσάκη ζήτησε εισαγγελέας

Τη διερεύνηση των καταγγελιών του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημ. Κυριτσάκη διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου. Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Κυριτσάκης κατήγγειλε ότι «δικηγορικό γραφείο βρίσκει κάθε φορά έναν βουλευτή και τον βάζει να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για 4-5 εταιρείες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες», σημειώνοντας ότι «θέλουν έτσι να εκβιάσουν την επιτροπή να προτεραιοποιεί τους ελέγχους όπως τους βολεύει». Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τα σχετικά δημοσιεύματα, ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT