Συναισθηματικές κορώνες από τον Κορωνιωτάκη

Συναισθηματικές κορώνες από τον Κορωνιωτάκη

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παραιτήθηκα από αγανάκτηση, αηδία και θλίψη, και όχι από ενοχή ή λιγοψυχία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τους εργαζoμένους του ΑΔΜΗΕ ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της εταιρείας Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης. Και γιατί να νιώθει ενοχή ο αριστερός κ. Κορωνιωτάκης, που διασφάλισε για τον εαυτό του μηνιαίες αποδοχές άνω των 20.000 ευρώ και αναδρομικά 100.000 ευρώ; Ασχολίαστο… «Ποιος μπορεί να πει έστω και μία λέξη για την ηθική μου και την ακεραιότητά μου. Και όμως, όλα ξεχάστηκαν όταν αποφάσισαν κάποιοι ότι είναι ώρα να καθαρίζουμε απ’ αυτόν. Αραγε είναι τυχαίο αυτήν την εποχή;», αναρωτιέται σε άλλο σημείο της επιστολής του. Αραγε τυχαίο που ο κ. Κορωνιωτάκης και ο κ. Μπλάνας στήριξαν το ζήτημα της αμοιβής τους σε έναν νόμο του τέλους του 2015, αλλά το έπραξαν έναν χρόνο μετά; Οχι, λένε οι κακές γλώσσες. Είχαν διαισθανθεί ότι οι εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ έγερναν εις βάρος τους και έπρεπε να προλάβουν να τα «τσεπώσουν».

Με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή συναντήθηκε χθες το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ενωσης για την αναβάθμιση του δημόσιου ρόλου της. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που συνδέονται με τα δύο υπουργεία, όπως η θεσμοθέτηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και η μείωση της χρήσης των μετρητών, αλλά και το θέμα της νομικής προστασίας των τραπεζικών στελεχών που θα εμπλακούν στις αναδιαρθρώσεις δανείων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

Τίτλοι τέλους για την Glou

Τίτλοι τέλους και επισήμως μπήκαν στη γνωστή εταιρεία ειδών ανδρικής ένδυσης Glou. Τη Δευτέρα καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία η εταιρεία κηρύσσεται σε κατάσταση πτώχευσης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, καθώς από το 2010, οπότε ξεκίνησαν οι περιπέτειες της εταιρείας, αυτές ουδέποτε σταμάτησαν. Μια πορεία που χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη και γρήγορη εξάπλωση, την πολυτελή διαβίωση των ιδιοκτητών της, αλλά και σοβαρές καταγγελίες από τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma και αλλεπάλληλες δικαστικές περιπέτειες.

Συνάντηση Στουρνάρα με ασφαλιστές

Συνάντηση με εκπροσώπους της ασφαλιστικής αγοράς είχε χθες ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας. Η συνάντηση με μέλη του προεδρείου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και άλλα στελέχη εκτός προεδρείου είχε μάλλον άτυπο χαρακτήρα και το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι ευρύτερες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Οπως πληροφορούμαστε, οι εκπρόσωποι των εταιρειών έθεσαν κυρίως το θέμα του νέου κανονιστικού πλαισίου (Solvency) και της αναλογικότητας στην εφαρμογή του από τις μικρές εταιρείες, οι οποίες φαίνεται ότι όσο στενεύουν τα περιθώρια δυσκολεύονται.

Οι επιπτώσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στον τουρισμό

Eντείνεται η ανησυχία των εκπροσώπων των ξενοδοχειακών φορέων της χώρας για ενδεχόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό από τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αυτήν τη φορά, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, απηύθυνε έκκληση στους αγρότες να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, στήνοντας μπλόκα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στα τελωνεία και στις εθνικές οδούς. Παράλληλα, κάλεσε την Πολιτεία να συμβάλει στον διάλογο για την εξεύρεση άμεσων και ουσιαστικών λύσεων προς αποφυγήν του νέου κύματος αγροτικών κινητοποιήσεων. Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης ελπίζουν, έπειτα από έναν «ουδέτερο» Ιανουάριο για τις μονάδες τους, να μην επαναληφθεί το περυσινό φαινόμενο, που επηρέασε αρνητικά τον οδικό τουρισμό. Και όλα αυτά, ενώ ακόμη εκκρεμεί η εφαρμογή της ρύθμισης για την αντιμετώπιση των παράνομων καταλυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT