Αλλη μία ευκαιρία για τον Σπίρτζη να ικανοποιήσει το κοινό του

Αλλη μία ευκαιρία για τον Σπίρτζη να ικανοποιήσει το κοινό του

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φιέστα με ακραιφνείς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που απαιτούσαν μία τουλάχιστον κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στήθηκε, κατά τα εγκαίνια του νέου επιβατικού σταθμού, στον Κεντρικό Σταθμό των Αθηνών από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη (φωτ.). Αφορμή αποτέλεσε η εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στη σιδηροδρομική γραμμή του Σ.Σ. Λαρίσης, παρά ο νέος επιβατικός σταθμός. Ο τελευταίος, ούτως ή άλλως, χρειάζεται εργασίες τουλάχιστον τριών μηνών (ολοκλήρωση ανελκυστήρων, υπόγειες διαβάσεις κ.ά.) προτού παραδοθεί σε χρήση. Ηταν, όμως, χρυσή ευκαιρία για να εκδηλωθεί η αντίδραση των εργαζομένων στην επικείμενη ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ενα ενδιαφέρον τρικ έχουν βρει οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών για να πιάνουν τους στόχους τους. Επιβάλλουν υπέρογκα πρόστιμα στους ελεγχόμενους, όχι μόνο διαστέλλοντας τη νομοθεσία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις παραποιώντας την. Με αυτόν τον τρόπο αναγκάζουν τους ελεγχόμενους να προσφεύγουν στην επιτροπή επίλυσης διαφορών, πληρώνοντας το 50% των εξωφρενικών προστίμων (διαφορετικά, δεν μπορείς να προσφύγεις), για να αμφισβητήσουν όσα τους έχουν καταλογιστεί.

Δεν θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση

Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστούν τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση οι εγχώριες τράπεζες διατύπωσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος. Μιλώντας σε εκδήλωση για τα ακίνητα, σημείωσε ότι πολλά από όσα ακούγονται για τις ελληνικές τράπεζες είναι υπερβολικά και τα νούμερα όχι σωστά, προσθέτοντας το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εύρωστο και σταθερό, με υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, πολύ υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρώπης. «Αυτή την περίοδο», υπογράμμισε ο υποδιοικητής της ΤτΕ, «οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κανένα πρόβλημα από άποψη κεφαλαίων και σταθερότητας». Σε ό,τι αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων –κατά 40 δισ. έως το τέλος του 2019–, ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος αλλά και εφικτός στόχος. Oπως σημείωσε, τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2016 το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε κατά 1 δισ. ευρώ.

Καλά είναι τα σχέδια για το χρηματιστήριο ενέργειας, που προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία σε 11 μήνες, σε συνεργασία της ΛΑΓΗΕ με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χ.Α. Από την άλλη, όμως, στη χρηματιστηριακή αγορά υπάρχουν πάνω από 20 εισηγμένες που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις των τραπεζών.

Απρόσμενα ταχύτατη απονομή Δικαιοσύνης

Ουκ ολίγες φορές η Δικαιοσύνη έχει κατηγορηθεί για καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση της «Μαρινόπουλος», όταν με καθυστέρηση 40 ημερών ορίστηκε εισηγητής στην υπόθεση και η απόφαση εκδόθηκε επίσης με καθυστέρηση, με συνέπεια να απειληθεί να καταστεί η συμφωνία άκυρη. Υπάρχουν, ωστόσο, και περιπτώσεις στην ίδια υπόθεση, που η Δικαιοσύνη την κρίσιμη στιγμή λειτούργησε εγκαίρως. Η αίτηση ερμηνείας της απόφασης του δικαστηρίου επί της συμφωνίας εξυγίανσης εκδικάστηκε την 1η Φεβρουαρίου και η απόφαση εκδόθηκε στις 10/2.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Σπύρος Αλεξίου

Παραιτήθηκε χθες από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο κ. Σπύρος Αλεξίου. Ο κ. Αλεξίου ήταν το μοναδικό υψηλόβαθμο στέλεχος που είχε απομείνει στον δημόσιο τουριστικό μηχανισμό, προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη προέρχονται είτε από τους ΑΝΕΛ είτε από την αγορά. Είχαν προηγηθεί αποχωρήσεις της κ. Ελισσάβετ Χατζηνικολάου (η προηγούμενη πρόεδρος του ΕΟΤ) και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γεράσιμου Ζαχαράτου. Την παραίτηση του κ. Αλεξίου έκανε αμέσως δεκτή η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT