Αναζητείται πολιτική λύση για την Εθνική Ασφαλιστική

Αναζητείται πολιτική λύση για την Εθνική Ασφαλιστική

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική λύση επιδιώκει ο σύλλογος των υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής προκειμένου να ματαιωθεί η πώληση της εταιρείας, που προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου της ΕΤΕ. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους Γ. Μπαλαούρα, πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, και Χ. Παπαδόπουλο, συντονιστή της Επιτροπής Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου. Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, «παρατέθηκαν όλα εκείνα τα επιχειρήματα που κατατείνουν στη μη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και ζητήθηκε η συστράτευση της Βουλής των Ελλήνων για την αποτροπή της πώλησης». Την τελική απόφαση για την πιστή, ή μη, τήρηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης καλείται, πάντως, να επαναβεβαιώσει η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε., απαντώντας και στο σχετικό αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Προχωράει η πώληση της Cyta Hellas. Οπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η κυπριακή κυβέρνηση ανεξαρτητοποίησε την πώληση της Cyta Hellas από τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης της μητρικής Cyta. Ετσι, πλέον η πώληση της πρώτης συνιστά απόφαση της διοίκησης της μητρικής εταιρείας. Με άλλα λόγια, δεν μπλέκονται πλέον στην πώληση της θυγατρικής στην Ελλάδα η κυπριακή Βουλή, το υπουργείο, ο έφορος αποκρατικοποιήσεων κ.ο.κ. Αναμένεται, λοιπόν,άμεσα να δημοσιοποιηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 100% των μετοχών της Cyta Hellas. Στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται η Wind Hellas και η Vodafone.

Απόσυρση φορολόγησης

Την απόσυρση της διάταξης με την οποία οι ιατρικοί επισκέπτες θα επιβαρύνονται με τη φορολόγηση των εταιρικών αυτοκινήτων που τους χορηγούν οι εργοδότες τους, για την κάλυψη των μετακινήσεων που απαιτεί η δουλειά τους, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών. Χθες βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν αναφορά στο υπουργείο Οικονομικών με την επιστολή της ομοσπονδίας, στην οποία επισημαίνεται ότι το εταιρικό αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς και υπογραμμίζεται ότι, από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου θα χάσουν έως και έναν μισθό τον χρόνο. Από τη φορολόγηση εταιρικών οχημάτων εξαιρούνται οι φορείς της γενικής κυβέρνησης…

Αναζητούνται δύο άτομα για το Δ.Σ. του ΕΟΤ

Δεν ψάχνουν για ένα, αλλά για δύο άτομα στο υπ. Τουρισμού, προκειμένου να συμπληρώσουν το Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Και αυτό, γιατί της παραίτησης του προέδρου του ΕΟΤ Σπύρου Αλεξίου είχε προηγηθεί η αποχώρηση από το Δ.Σ. και του κ. Γιάννη Παράσχη, γενικού διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για λόγους φόρτου εργασίας. Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2016 είχε εισέλθει στο Δ.Σ. του ΕΟΤ η κ. Ιωάννα Πατριαρχέα, παίρνοντας τη θέση της κ. Ευρυδίκης Κουρνέτα, η οποία παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα γενικής γραμματέως στο υπουργείο Τουρισμού.

Χωρίς άδεια λειτουργεί το εργοστάσιο της Elfe ABEE

Δεν έχει άδεια λειτουργίας σε ισχύ το εργοστάσιο της Elfe ABEE, αλλά λειτουργεί. Αυτό διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, κατά τη διαδικασία μεταβίβασης της άδειας σε νέα εταιρεία, στη «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.». Τη σοβαρή αυτή παράλειψη διαπίστωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ενώ υπεύθυνη για την αδειοδότηση είναι η οικεία περιφέρεια. Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι διαπιστώθηκε η απουσία αδείας σε ένα εργοστάσιο υψηλού κινδύνου, αυτό εξακολουθεί να λειτουργεί, με κίνδυνο, σε περίπτωση ατυχήματος, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Για το θέμα εξέδωσε δελτίο Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης (φωτ.), δηλώνοντας ότι «οι μέρες της ασυδοσίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί». Μακάρι, θα συμπληρώναμε εμείς. Αρκεί να το λάβουν υπ’ όψιν τους και οι αρμόδιοι σε κεντρική διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT