Κομπίνες επιτηδείων για ένταξη στα ΕΣΠΑ

Κομπίνες επιτηδείων για ένταξη στα ΕΣΠΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κρούσματα απάτης σε σχέση με προγράμματα του ΕΣΠΑ, προειδοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό οφείλεται στο ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν περιστατικά με επιτήδειους που αποσπούν χρήματα, υποσχόμενοι την ένταξη σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ. Καλεί, μάλιστα, τους ενδιαφερομένους να αποφεύγουν κάθε συναλλαγή με άτομα που εμφανίζονται ότι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, και ζητούν προκαταβολικά αμοιβή για υποβολή αιτήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αν και η προσπάθεια προστασίας των πολιτών είναι θεμιτή, δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι τέτοια φαινόμενα αναπτύσσονται όσο τα προγράμματα προαναγγέλλονται και καθυστερούν να προκηρυχθούν, δημιουργώντας εντυπώσεις σε μερίδα των ενδιαφερομένων ότι κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι παραπάνω από τους ίδιους, και ότι πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν την πληροφορία.

Η απόρριψη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του αιτήματος του οίκου Gucci για τη διοργάνωση εκδήλωσης στον Παρθενώνα αποτέλεσε την αφορμή για τοποθετήσεις εκπροσώπων τουριστικών φορέων της χώρας σε σχέση με το θέμα της διάθεσης ή μη αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να οργανώνονται υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ανέφερε ότι είναι λάθος οι φοβικές αντιδράσεις σε υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα προβάλλονται σωστά το μνημείο, η χώρα και ο πολιτισμός μας. Ο πρόεδρος των Ελλήνων ξενοδόχων, Γ. Ρέτσος, διατύπωσε το ερώτημα εάν υπάρχει συγκροτημένη εθνική πολιτική για τη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος.

Μετά βασάνων και πόνων

Ναι μεν θα ολοκληρωθεί, αλλά αυτό θα απαιτήσει χρόνο και πίεση! Αυτή είναι η εκτίμηση της Morgan Stanley για την αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας ότι η αρνητική ανάπτυξη (-0,4%) κατά το δ΄ τρίμηνο ήταν κατά πολύ χειρότερη από τις όποιες εκτιμήσεις, ενώ όλοι οι δείκτες «εμπιστοσύνης» έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της ανησυχίας για την έκβαση της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη χρηματοδοτικά για το α΄ εξάμηνο του 2017, ωστόσο από τον Ιούλιο θα αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας και θα δυσκολευθεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις χωρίς πρόσθετη βοήθεια. Χωρίς άμεση πίεση, σημειώνει, δεν αναμένεται γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σημαντική απόφαση για τη λειτουργία της ΔΕΗ

Σημαντική επιτυχία για τη ΔΕΗ και τη διοίκηση του κ. Παναγιωτάκη, που κινητοποιήθηκε υπέρ αυτού του στόχου, ήταν η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η απόφαση υιοθετεί τροπολογία της Επιτροπής Περιβάλλοντος, η οποία προβλέπει ως έτη αναφοράς υπολογισμού το 2014 και το 2015, έναντι του αρχικού έτους 2013. Η υιοθέτηση της σχετικής τροπολογίας εντάσσει την Ελλάδα στους δικαιούχους του Ταμείου Εκσυγχρονισμού της ηλεκτροπαραγωγής, δίνοντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης στη ΔΕΗ για τον εκσυγχρονισμό δικτύων. Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη και τη συνεργασία όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Ο κ. Δημ. Μαζαράκης επικεφαλής στην ΕΑΕΕ

Τη σκυτάλη της προεδρίας στην Eνωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος από τον σημερινό επικεφαλής Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου αναλαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος της MetLife Δημήτρης Μαζαράκης (φωτ.). Η αλλαγή φρουράς θα είναι ένα από τα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ενωσης την επόμενη Πέμπτη, και η υποψηφιότητα του κ. Μαζαράκη έχει τη σύμφωνη γνώμη των μελών της ΕΑΕΕ, συνεχίζοντας την επιλογή που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια για συναινετική ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου. Στον θετικό απολογισμό της προηγούμενης διοίκησης ξεχωρίζει η εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, με υποχωρήσεις που έγιναν τόσο από την πλευρά της εργοδοσίας όσο και από την πλευρά των εργαζομένων και οδήγησαν στη διάσωση του Ταμείου και στη διαφύλαξη των αποθεματικών του, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT