Ο ΔΗΚΤΗΣ (15/03/18)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρήθηκαν άσκοπα χιλιάδες συνταξιούχοι

Αφού άφησε χιλιάδες συνταξιούχους να συνωστίζονται στις ουρές, να υποβάλλουν αιτήσεις στα Ταμεία και να πέφτουν θύματα επιτηδείων που έπαιρναν από 50 έως και 200 ευρώ το κεφάλι για να τις συμπληρώσουν, το υπουργείο Εργασίας φαίνεται πως εξετάζει, πλέον, την επιστροφή των αναδρομικών από τις διαφορές στις κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ των επανυπολογισμένων επικουρικών συντάξεων. Στην πρώτη… γραμμή φαίνεται πως είναι περίπου 200.000 συνταξιούχοι και όχι όλοι, και κυρίως όχι για κύριες συντάξεις αλλά μόνο για επικουρικές. Στην πράξη, η πιθανή επιστροφή αφορά περίπου το 16% των συνταξιούχων που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις, και το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα φαίνεται πως υπάρχουν από την υπεραπόδοση των εσόδων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, όμως την τελευταία κουβέντα αναμένεται, όπως και στην περίπτωση της επιστροφής των αναδρομικών εισφορών υγείας, να την έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Οι καταναλωτές επιλέγουν την εξωδικαστική επίλυση

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν την εξωδικαστική επίλυση διαφορών που μπορεί να έχουν με εταιρείες για προϊόντα και υπηρεσίες που αγόρασαν. Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή κ. Λ. Ζαγορίτη, τα αιτήματα διαμεσολάβησης προς την εν λόγω αρχή, καθώς και προς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας αυξήθηκαν το 2017 σε σύγκριση με το 2016 κατά 28,2%. Την περίοδο 2013-2017 η αύξηση των αιτημάτων διαμεσολάβησης ήταν 123%. Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τη σημερινή ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.

Αναζητούνται τρία μέλη για το Δ.Σ. της ΕΕΣΥΠ

Προσωπικοί είναι οι λόγοι της παραίτησης του μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστής ως υπερταμείο. Πρόκειται για τον Γιώργο Μαθιό, που αποτελούσε ανεξάρτητο μέλος. Το εποπτικό συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ εξέφρασε «θερμή ευγνωμοσύνη» προς στον κ. Μαθιό για την πολύτιμη συμβολή στο αρχικό στάδιο λειτουργίας της ΕΕΣΥΠ. Ετσι, τώρα στο στόχαστρο του εποπτικού συμβουλίου είναι η συμπλήρωση του 9μελούς Δ.Σ. της ΕΕΣΥΠ με τρία μέλη. Τα δύο ούτως ή άλλως θα έπρεπε να προσληφθούν λόγω της πρόσφατης διεύρυνσης των θέσεων του Δ.Σ. από επτά σε εννέα.

Σε νέους τομείς ανοίγονται εισηγμένες επιχειρήσεις

Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τις παραδοσιακές δραστηριότητες των επιχειρήσεων, αφού αυξάνονται συνεχώς οι εισηγμένες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς. Τελευταίο παράδειγμα, η εμπορική εταιρεία πετρελαιοειδών Revoil, η οποία επεκτείνεται στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Εχουν προηγηθεί την τελευταία τριετία οι εισηγμένες «Πλαστικά Θράκης-Ελαστρον» για την παραγωγή ντομάτας, με την εφαρμογή της μεθόδου υδροπονικής, η μαρμαροβιομηχανία «Ικτίνος» στις εξαγωγές ελαιολάδου και κρασιού και πολλές άλλες εταιρείες.

Στην Ερμού επενδύει η Εθνική Πανγαία

Το δεύτερο εμπορικό κατάστημά της στην οδό Ερμού απέκτησε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, δείγμα της ανάκαμψης που καταγράφεται την τελευταία διετία στην ακριβότερη εμπορική οδό της χώρας. Η εισηγμένη δαπάνησε 5,7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ακινήτου στον αριθμό 66 της Ερμού, στη συμβολή με την οδό Αγ. Ειρήνης. Πρόκειται για κατάστημα επιφάνειας 2.525 τ.μ. πλησίον της πλ. Μοναστηρακίου. Σημειωτέον ότι η Πανγαία θα προχωρήσει σε πλήρη αποκατάσταση του ακινήτου, που εκτιμάται ότι θα απαιτήσει επιπλέον 1,3 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας έτσι το σύνολο της επένδυσης σε 7 εκατ. ευρώ, ωστόσο εκτιμάται ότι και λόγω μεγέθους, είναι εφικτή ακόμα και ο συνδυασμός χρήσεων σε αυτό (π.χ. εμπόριο και εστίαση). Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα χρόνια, η εταιρεία απέκτησε και άλλο ένα κατάστημα στην Ερμού 19, το οποίο μισθώνεται από την αλυσίδα Folli Follie. Πρόκειται για το πρώην πολυκατάστημα της αλυσίδας Fokas, δηλαδή το ακίνητο είναι εγγύτερα προς την πλατεία Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT