Μαζική στροφή των επενδυτών στο «καταφύγιο» των κρατικών ομολόγων

Μαζική στροφή των επενδυτών στο «καταφύγιο» των κρατικών ομολόγων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ασφαλές καταφύγιο του κρατικού χρέους της Ευρωζώνης προσφεύγουν οι επενδυτές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown να προκαλεί αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σε χαμηλά έξι εβδομάδων, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και το κόστος δανεισμού των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης. Παρ’ όλα αυτά, οι αποδόσεις κινούνται εντός στενών ορίων διακύμανσης, με τους επενδυτές εν αναμονή των μακροοικονομικών που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Η αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει τους επενδυτές. Δανία, Ελλάδα και Ισπανία έχουν επιβάλει νέα περιοριστικά μέτρα στη δραστηριότητα, ενώ η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο δεύτερου εθνικού lockdown.

H απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε περισσότερο από τρεις μονάδες βάσης, στο -0,534%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Αυγούστου. Η απόδοση του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου υποχώρησε στο -0,265%.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, το ισπανικό χρέος δεν επηρεάσθηκε από την απόφαση της Standard & Poor’s να υποβαθμίσει τις προοπτικές της Ισπανίας σε αρνητικές από σταθερές. Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού τίτλου παρέμεινε σταθερή, στο 0,247%. Σχεδόν σταθερή και η απόδοση των ιταλικών ομολόγων 10ετούς διαρκείας, στο 0,981%. Τάσεις αποκλιμάκωσης και στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 1,06%.

Η προσοχή στρέφεται στην οικονομία της Ευρωζώνης και στα προκαταρκτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα σε μεταποίηση και υπηρεσίες(PMIs), με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για την πορεία της οικονομία και την έξοδο από την ύφεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT