Εuronext: Επανέναρξη συναλλαγών έπειτα από τρίωρο blackout

Εuronext: Επανέναρξη συναλλαγών έπειτα από τρίωρο blackout

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έπειτα από μπλακ-άουτ τριών ωρών εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, επανήλθαν οι συναλλαγές σε μετοχές και παράγωγα στα χρηματιστήρια του ομίλου Euronext.

Εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος, είχε ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενών επηρεάσθηκαν και τα χρηματιστήρια Βελγίου, Ολλανδίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας. Οι εταιρείες σε αυτά τα χρηματιστήρια αντιπροσωπεύουν περίπου το 22% στη σύνθεση του δείκτη Stoxx Europe 600. Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νορβηγίας -που επίσης ανήκει στον όμιλο Euronext- δεν επηρεάσθηκαν.

Το τρίωρο μπλακ-άουτ, το χειρότερο της τελευταίας διετίας για το Euronext, oφείλεται σε πρόβλημα στο σύστημα λογισμικού(middleware), όπως διευκρίνισε ο πανευρωπαϊκός όμιλος χρηματιστηρίων σε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό τεχνικών προβλημάτων στα διεθνή χρηματιστήρια τους τελευταίους μήνες. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο χρειάσθηκε την 1η Οκτωβρίου να αναστείλει τις συναλλγές στο χειρότερο μπλακ-άουτ στην ιστορία της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αγοράς στον κόσμο.

Σε αναστολή συναλλαγών εξαιτίας δύο σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, τον Απρίλιο και Ιούλιο, είχε προχωρήσει και το Deutsche Boerse, επηρεάζοντας το trading σε παράγωγα και μετοχές σε αρκετές χώρες Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT