Netflix: Αυξάνει τις τιμές της μηνιαίας συνδρομής σε ΗΠΑ και Καναδά

Netflix: Αυξάνει τις τιμές της μηνιαίας συνδρομής σε ΗΠΑ και Καναδά

Το Netflix αναμένεται να αυξήσει την τιμή της μηνιαίας συνδρομής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Netflix αναμένεται να αυξήσει την τιμή της μηνιαίας συνδρομής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. Στις ΗΠΑ η αύξηση είναι της τάξεως του ενός δολαρίου τον μήνα στο βασικό πακέτο, ενώ για το premium αυξήθηκε κατά δύο δολάρια τον μήνα. 

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία streaming διευκρίνισε ότι η τιμή της βασικής συνδρομής θα είναι στα 9.99 δολάρια τον μήνα, η τιμή της premium συνδρομής (2 οθόνες, HD) στα 15.49 δολάρια και η 4K premium (4 οθόνες) στα 19.99 δολάρια. Στον Καναδά, η τιμή της βασικής συνδρομής παρουσιάζει άνοδο, από 14.99 δολαρίου Καναδά σε 16.49. 

Οι αυξήσεις, πρώτες σε αυτές τις αγορές από τον Οκτώβριο του 2020 τέθηκαν αμέσως σε ισχύ για τους νέους πελάτες. Εκείνοι όμως που είναι ήδη συνδρομητές της πλατφόρμας, θα παρατηρήσουν την άνοδο στην τιμή τις επόμενες εβδομάδες όταν λάβουν τους μηνιαίους λογαριασμούς. «Κατανοούμε ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές διασκέδασης από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια ακόμα καλύτερη εμπειρία για τα μέλη μας», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας. «Αυξάνουμε τις τιμές ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα ποιοτικών επιλογών διασκέδασης.

Όπως πάντα, προσφέρουμε μια ποικιλία πλάνων ώστε τα μέλη μας να μπορέσουν να επιλέξουν μια τιμή που είναι η καλύτερη δυνατή για τον προϋπολογισμό τους», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Evercore ISI Μαρκ Μαχάνεϊ, παρά τις προηγούμενες αυξήσεις στην τιμή, το Netflix κέρδισε πελάτες, γεγονός που σημαίνει ότι οι συνδρομητές είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν το υψηλότερο κόστος. 

Η μεγαλύτερη streaming υπηρεσία παγκοσμίως αντιμετωπίζει και τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό καθώς πλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσελκύουν θεατές για online διασκέδαση όπως για παράδειγμα η Walt Disney, η WarnerMedia, η Amazon.com Inc, η Apple Inc. 

Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα επένδυε 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα το 2021. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τις δαπάνες για το 2022. 

Με πληροφορίες από το Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT