ΗΠΑ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι «πλήγμα για την παγκόσμια ανάπτυξη»

ΗΠΑ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι «πλήγμα για την παγκόσμια ανάπτυξη»

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο πόλεμος έχει προκαλέσει σημαντική αύξηση στις τιμές τροφίμων και ενέργειας καθώς και ορισμένων μετάλλων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα δεχθεί πλήγμα από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, σημειώνοντας ότι έχει προκαλέσει σημαντική αύξηση στις τιμές τροφίμων και ενέργειας καθώς και ορισμένων μετάλλων, επιδεινώνοντας τις ήδη υπάρχουσες πιέσεις στον πληθωρισμό.

«Πιθανόν [ο πόλεμος] να αποτελέσει πλήγμα για την παγκόσμια ανάπτυξη», είπε η Γέλεν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης Atlantic Council, προσθέτοντας ότι η ίδια «ανησυχεί περισσότερο για τις πιθανές επιπτώσεις μιας ύφεσης» στην Ευρώπη, η οποία ήταν και η πλέον ευάλωτη στη διακοπή των προμηθειών Ενέργειας από τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «μια πολύ ισχυρή οικονομία, και μια πολύ δυνατή αγορά εργασίας», είπε η Γέλεν, τονίζοντας ωστόσο ότι βρίσκονται αντιμέτωπες , τον πληθωρισμό αλλά και το ενδεχόμενο για περαιτέρω πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού λόγω του lockdown στην Κίνα.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 49η ημέρα εισβολής

ΗΠΑ για κυρώσεις κατά Ρωσίας: Δεν θα είμαστε αδιάφοροι σε αυτούς που τις υπονομεύουν

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT