ΗΠΑ – Κίνα: Μπορεί να αντέξει η παγκόσμια οικονομία ένα ακόμη σοκ;

ΗΠΑ – Κίνα: Μπορεί να αντέξει η παγκόσμια οικονομία ένα ακόμη σοκ;

Η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν προκαλεί νέους τριγμούς στην παγκόσμια τάξη, προκαλώντας ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, των δύο ισχυροτέρων οικονομιών του πλανήτη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, προκαλεί νέους τριγμούς στην παγκόσμια τάξη, προκαλώντας ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, των δύο ισχυροτέρων οικονομιών του πλανήτη.

Ακόμη και πριν από την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, οι σινο-αμερικανικές σχέσεις δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ιδανικές. Τώρα όμως εγείρεται ο κίνδυνος να επιδεινωθούν σε βαθμό τέτοιο, που να επηρεάσουν σημαντικά την παγκόσμια οικονομία.

Προς το παρόν, η κατάσταση μοιάζει ελεγχόμενη, εκτιμά o οικονομικός αναλυτής του «Guardian», Λάρι Έλιοτ. Μέχρι στιγμής, οι αγορές αντέδρασαν με ψυχραιμία στην είδηση της επίσκεψης Πελόζι στην Ταϊβάν, αλλά και στις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας, ως «απάντηση» στις ΗΠΑ. Το βασικό σενάριο που επικρατεί, όπως εξηγεί ο «Guardian», είναι ότι η Κίνα θα αρκεστεί απλώς σε επίδειξη δύναμης και δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT