Μακρόν: Η πώληση ευρωπαϊκών στρατηγικών υποδομών στην Κίνα ήταν λάθος

Μακρόν: Η πώληση ευρωπαϊκών στρατηγικών υποδομών στην Κίνα ήταν λάθος

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επανεξετάσει τον διάλογο για το εμπόριο με την Κίνα, κάνοντας έκκληση για πιο ίσους όρους ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο εμπορικές δυνάμεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επανεξετάσει τον διάλογο για το εμπόριο με την Κίνα, κάνοντας έκκληση για πιο ίσους όρους ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο εμπορικές δυνάμεις.

«Έχουμε κάνει στρατηγικά λάθη στο παρελθόν με την πώληση υποδομών στην Κίνα», δήλωσε ο κ. Μακρόν κατά το τέλος της διήμερης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνονταν οι σχέσεις Ε.Ε. – Κίνας.

Από την πλευρά της, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται μάρτυρας μιας επιτάχυνσης των εντάσεων με την Κίνα.

«Ήταν πολύ σαφές από το Κογκρέσο ότι ο πρόεδρος Σι συνεχίζει να ενισχύει την πολύ δυναμική και αυτοδύναμη πορεία που έχει ακολουθήσει η Κίνα», είπε κ. Φον ντερ Λάιεν μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Το κινεζικό σύστημα είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από το δικό μας και έχουμε επίγνωση της φύσης του ανταγωνισμού», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT