O Έλον Μασκ έχασε προσωρινά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

O Έλον Μασκ έχασε προσωρινά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Η επιλογή για την εξαγορά του Twitter εκθρόνισε για λίγο τον Έλον Μασκ από την λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου – Ποιος πέρασε στην κορυφή

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο έχασε προσωρινά ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Forbes, μετά την επιλογή του να αγοράσει το Twitter πουλώντας παράλληλα μετοχές της Tesla προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε για λίγο ο Μπερνάρ Αρνό διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πολυτελών ειδών Louis Vuitton, πριν περάσει ξανά στη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με το Forbes, o Αρνό και η οικογένειά του έχουν περιουσία που αγγίζει τα 185,4 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα για τους πλουσιότερους του κόσμου από τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει καθαρή περιουσία 185,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Tesla έχουν χάσει πάνω από το 47% της αξίας τους από τότε που ο Μασκ έκανε την προσφορά για την εξαγορά του Twitter. Ο Μασκ έκλεισε τελικά τη συμφωνία για το Twitter τον Οκτώβριο εξασφαλίζοντας 13 δισ. δολάρια σε δάνεια και άλλα 33,5 δισ. δολάρια από δέσμευση μετοχών.

(Πηγή: REUTERS)

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT