ΕΚΤ: Αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης

ΕΚΤ: Αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης

Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Ηταν η δεύτερη κατά σειρά αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, που φέρνει το επιτόκιο καταθέσεων στο 2,5% και το επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 3%, παρότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβραδύνει και η Federal Reserve μείωσε τον ρυθμό των δικών της αυξήσεων επιτοκίων στις 25 μονάδες βάσης, χθες το βράδυ.

Μάλιστα, η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρά σε μια ασυνήθιστη κίνηση, προαναγγέλλοντας ακόμα μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Μάρτιο, και προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η ΕΚΤ θα εξετάσει την πορεία της νομισματικής της πολιτικής.

Η ΕΚΤ δεσμεύτηκε «να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια σημαντικά και σε σταθερό ρυθμό», αφότου προχώρησε σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2022, βγάζοντας το κόστος χρήματος από το αρνητικό έδαφος, για πρώτη φορά από το 2014.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT