Η κινεζική απάντηση στο ChatGPT θα λέγεται «Ernie Bot»

Η κινεζική απάντηση στο ChatGPT θα λέγεται «Ernie Bot»

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu είναι έτοιμος να λανσάρει την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα του.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη κινεζική εταιρεία τεχνολογίας και έρευνας Baidu ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Ernie Bot, αντίστοιχο του ChatGPT, σε διάφορα προϊόντα της από τον Μάρτιο.

Οπως ανέφερε την Τετάρτη ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του κινεζικού γίγαντα, Ρόμπιν Λι, η Baidu σχεδιάζει αρχικά να εντάξει το λογισμικό Ernie Bot στον μηχανισμό αναζήτησης, πράγμα που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και να χαρίσει κέρδη στη μετοχή της εταιρείας.

Εν συνεχεία η κινεζική επιχείρηση σκοπεύει να καταστήσει το σύστημα ηλεκτρονικής νοημοσύνης ευρέως διαθέσιμο σε ολοένα και περισσότερες εφαρμογές, επιτρέποντας σε «περισσότερους επιχειρηματίες και εταιρείες» να δημιουργήσουν τα δικά τους μοντέλα και τις δικές τους εφαρμογές με βάση το νέφος τεχνητής νοημοσύνης της Baidu.

«Με όλον τον θόρυβο που γίνεται τελευταία σχετικά με το ChatGPT, τα μοντέλα που χρησιμοποιούν δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχουν προκαλέσει μια τεράστια τάση η οποία θα έχει επαναστατική επίδραση σε πολλές επιχειρήσεις», είπε ο κ. Λι, προσθέτοντας πως «η Baidu είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την επικείμενη έκρηξη» στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η κινεζική απάντηση στο ChatGPT θα λέγεται «Ernie Bot»-1
Ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Baidu, Ρόμπιν Λι, σε παλαιότερη παρουσίαση (φωτ.: Reuters)

Τόσο η Baidu όσο και άλλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μέσα στον Φεβρουάριο την έκδοση λογισμικού σαν το ChatGPT, μετά τη σαρωτική για τον κόσμο της τεχνολογίας ανακοίνωση της Microsoft για το εργαλείο αυτό και την παρουσίασης από την Google του chatbot τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Bard.

Το Ernie Bot, το οποίο αρχικά μπορεί να μην είναι ένα chatbot αλλά μάλλον μια ενσωματωμένη δυνατότητα στα προϊόντα της Baidu, βασίζεται στην τεχνολογία που η εταιρεία είπε ότι βρίσκεται σε ανάπτυξη από το 2019. Ο κ. Λι λέει ότι πλέον διαθέτει πολύ πάνω από 100 δισεκατομμύρια παραμέτρους και ότι «εκπαιδεύεται περαιτέρω» μέσω δισεκατομμυρίων αιτημάτων αναζήτησης χρηστών και άλλων εφαρμογών καθημερινά.

Επιπλέον, υπογράμμισε ο ίδιος, το Ernie Bot είναι πολύ πιο κατάλληλο για την κινεζική γλώσσα και την κινεζική αγορά σε σύγκριση με τα μοντέλα σε άλλες χώρες. «Δεν είναι μόνο θέμα γλώσσας – είναι η κατανόηση της κινεζικής κουλτούρας», είπε.

«Το Ernie 3.0 είναι ήδη ένα τοπικά εξειδικευμένο μοντέλο βάσης τεχνητής νοημοσύνης για την κινεζική αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι το μοντέλο παραγωγής γλώσσας στο οποίο εργαζόμαστε τώρα θα είναι πιο κατάλληλο για την Κίνα», πρόσθεσε.

Πηγή: Nikkei

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT