Ελβετία: SNB και FINMA θα στηρίξουν την Credit Suisse, αν χρειαστεί

Ελβετία: SNB και FINMA θα στηρίξουν την Credit Suisse, αν χρειαστεί

Η Credit Suisse απηύθυνε έκκληση για στήριξη αφού οι μετοχές της κατέγραψαν πτώση 24%

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) δήλωσε ότι θα παράσχει ρευστότητα στην Credit Suisse, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, «αν χρειαστεί». 

Σε κοινή της δήλωση με την ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA, η SNB τόνισε: «Η Credit Suisse πληροί τις απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας που επιβάλλονται σε συστημικά σημαντικές τράπεζες. Εάν είναι απαραίτητο, η SNB θα παράσχει ρευστότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η Credit Suisse απηύθυνε έκκληση στην SNB και τη FINMA για στήριξη αφού οι μετοχές της κατέγραψαν πτώση 24%, σημειώνοντας ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως έχει αναγκαστεί να καταφύγει στα αποθέματα ρευστότητας για να καλύψει τα κεφάλαια που την έχουν εγκαταλείψει.

Από το περασμένο έτος η Credit Suisse προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, των επενδυτών αλλά και των ρυθμιστικών αρχών που έχει εξανεμιστεί έπειτα από μια σειρά εσφαλμένων κινήσεων.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT