BlackRock: Ο Λάρι Φινκ προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα «κερδίσει» τον πληθωρισμό

BlackRock: Ο Λάρι Φινκ προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα «κερδίσει» τον πληθωρισμό

«Ο πληθωρισμός είναι ακόμα πολύ ισχυρός, πολύ επίμονος» υπογράμμισε ο επικεφαλής του κολοσσού διαχείρισης κεφαλαίων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λάρι Φινκ, ιδρυτής της BlackRock προέβλεψε ότι οι νέες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να επιλύσουν την κρίση παραγωγικότητας, την οποία ο ίδιος κατηγορεί για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Μιλώντας στην ημερίδα επενδυτών της BlackRock, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κατάρρευση της παραγωγικότητας αποτελεί κεντρικό ζήτημα της παγκόσμιας οικονομίας. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τεράστιες δυνατότητες να αυξήσει την παραγωγικότητα. Μπορεί να είναι η τεχνολογία που μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό».

«Η Fed δεν έχει τελειώσει», είπε ο Φινκ την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης. «Ο πληθωρισμός είναι ακόμα πολύ ισχυρός, πολύ επίμονος» υπογράμμισε. 

Εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει στο 4% με 5% «για κάποιο χρονικό διάστημα», εν μέρει λόγω των παρατεταμένων επιπτώσεων των κυβερνητικών προγραμμάτων τόνωσης. «Απλώς δεν βλέπω ενδείξεις για τη μείωση του πληθωρισμού», πρόσθεσε. 

Η BlackRock με έδρα τη Νέα Υόρκη η οποία ιδρύθηκε το 1988. Με περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, η BlackRock χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εταιρείες όλων των εποχών. Με τα χρόνια, η BlackRock έγινε ένας χρηματοοικονομικός γίγαντας. Αυτή τη στιγμή, διαθέτει 70 γραφεία σε 30 χώρες και πελάτες σε τουλάχιστον, 100 χώρες.

Πηγή: Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT