Τι σχέση έχει η γαλοπούλα με το λέιζερ στα μάτια – Η εταιρεία πίσω από εφευρέσεις που όλοι χρησιμοποιούμε

Τι σχέση έχει η γαλοπούλα με το λέιζερ στα μάτια – Η εταιρεία πίσω από εφευρέσεις που όλοι χρησιμοποιούμε

16 Ιουνίου 1911, Γεννιέται η εταιρεία που σήμερα γνωρίζουμε ως IBM.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 16 Ιουνίου 1911 γεννιέται η εταιρεία που σήμερα γνωρίζουμε ως IBM. Το αρχικό της όνομα όταν ιδρύθηκε, βέβαια, ήταν διαφορετικό, αφού τότε ονομαζόταν CTR –  Computing-Tabulating-Recording Company.

Ο Charles Flint, ένας χρηματιστής από τη Νέα Υόρκη, κανόνισε να συγχωνευτούν αρκετές επιχειρήσεις που την εποχή εκείνη έφτιαχναν ρολόγια, αυτόματες ζυγαριές και συστήματα διάτρητων  χαρτιών (tabulating machines).

Το 1914, ο Thomas Watson Sr. ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, η οποία πλέον μετονομάστηκε σε International Business Machines το 1924.

Στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που προηγήθηκαν, η IBM «κληρονόμησε» το tabulating machine, ένα σύστημα με κάρτες στις οποίες γίνονταν τρύπες για την καταγραφή δεδομένων. Μία από τις πρώτες τεχνολογίες επεξεργασίας δεδομένων, αποτέλεσε μια επανάσταση αλλά και μία μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε στους πρώτους υπολογιστές, τη δεκαετία του 1950.

Όμως αυτή δεν είναι η μοναδική καινοτομία μίας εταιρείας που έχει καταφέρει τον τελευταίο ένα και πλέον αιώνα να επανεφεύρει τον εαυτό της πολλές φορές. Για την ακρίβεια, η IBM ευθύνεται για πολλές τεχνολογίες τις οποίες όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει, χωρίς να γνωρίζουμε από πού προήλθαν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT