Ιταλία: Οι αρχές έχουν δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας 2 δισ. ευρώ

Ιταλία: Οι αρχές έχουν δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας 2 δισ. ευρώ

Η Ιταλία δέσμευσε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ε.Ε. εις βάρος του Κρεμλίνου και των υποστηρικτών του.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία έχει «παγώσει» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ, ύστερα από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η Ιταλία δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία -συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών, πολυτελών κατοικιών, γιοτ και αυτοκινήτων- στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εις βάρος του Κρεμλίνου και των υποστηρικτών του.

Στην ετήσια έκθεσή της, η μονάδα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (UIF) της Τράπεζας της Ιταλίας ανέφερε ότι το ποσό των 2 δισ. ευρώ έχει επικαιροποιηθεί για να καλύπτει το διάστημα έως τα τέλη Ιουνίου.

Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, οι ιταλικές ακτές και τα λιμάνια ήταν δημοφιλής προορισμός για τους εύπορους Ρώσους που αγόραζαν ακίνητα σε τοποθεσίες όπως η λίμνη Κόμο, η Σαρδηνία, η Τοσκάνη και οι ακτές της Λιγουρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT