Προ των πυλών η δυνητικά πιο δαπανηρή απεργία στην ιστορία των ΗΠΑ

Προ των πυλών η δυνητικά πιο δαπανηρή απεργία στην ιστορία των ΗΠΑ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η απεργία,της UPS, αν διαρκέσει 10 μέρες, μπορεί να ξεπεράσει τα 7 δισ. δολάρια σε κόστος για την αμερικανική οικονομία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ενδεχόμενη απεργία των ΗΠΑ στην εταιρεία μεταφορών United Parcel Service (UPS) θα μπορούσε να είναι η πιο κοστοβόρα των τελευταίων εκατό ετών για την αμερικανική οικονομία.

Η εκτίμηση αυτή έγινε από την Anderson Economic Group (AEG). Σύμφωνα με την συμβουλευτική με έδρα το Μίσιγκαν, η απεργία μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 7 δισ. δολάρια. Παράλληλα, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία σε έναν και μόνο εργοδότη στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Η απεργία της UPS το 1997 διέκοψε την προσφορά αγαθών για 15 μέρες και κόστισε 850 εκατομμύρια δολάρια. 

Ηδη πάντως, η UPS σχεδιάζει να εκπαιδεύσει μη συνδικαλιστικούς υπαλλήλους για να βοηθήσουν στην παράδοση πακέτων σε περίπτωση διακοπής της εργασίας στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την πιθανότητα απεργίας καθώς πλησιάζει η κρίσιμη προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις.

Η εκπαίδευση δεν θα επηρεάσει τις συνεχιζόμενες συνομιλίες με τη Διεθνή Αδελφότητα των Teamsters ούτε θα έχουν αντίκτυπο στις τρέχουσες λειτουργίες, ανέφερε η UPS την Παρασκευή σε δήλωση. Eνας εκπρόσωπος της UPS αρνήθηκε να πει πόσους εργαζομένους σκοπεύει να εκπαιδεύσει η εταιρεία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Μια απεργία θα μπορούσε να καθυστερήσει εκατομμύρια ημερήσιες παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών Amazon, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, προειδοποίησαν ειδικοί. 

Να σημειωθεί ότι η UPS παραδίδει περίπου 19 εκατομμύρια πακέτα την ημέρα στις ΗΠΑ και είναι απίθανο οι ανταγωνιστές να μπορέσουν να απορροφήσουν όλο αυτόν τον όγκο. Η αντίπαλη εταιρεία ταχυμεταφορών FedEx Corp. ενθαρρύνει τους πελάτες να στραφούν στην υπηρεσία της τις τελευταίες εβδομάδες.

Mε πληροφορίες από CNN, Bloomberg

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT