Τουρκία: Αύξηση 200% στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων

Τουρκία: Αύξηση 200% στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων

Η αύξηση θα βοηθήσει στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς υποστηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία αύξησε τους φόρους καυσίμων κατά 200%, σε μία κίνηση που θα μπορούσε να πυροδοτήσει πληθωριστικές πιέσεις και να συμπιέσει περισσότερο τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. 

Ο νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε διαφορετικές κατηγορίες καυσίμων – συμπεριλαμβανομένων της βενζίνης και του ντίζελ – δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης. 

Η αύξηση θα βοηθήσει στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς και να δώσει τη δυνατότητα στο τουρκικό υπουργείο Οικονομικών να διατηρήσει υψηλή ροή αποθεματικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές ύψους άνω των 100 δισ.δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT