Τουρκία: Νέα αύξηση στα επιτόκια – Ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις περιμένει η αγορά

Τουρκία: Νέα αύξηση στα επιτόκια – Ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις περιμένει η αγορά

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Ιουνίου, η κεντρική τράπεζα είχε αυξήσει το επιτόκιο δανεισμού στο 15% για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια μειώσεων

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 17,5% ανέβασε η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας το βασικό επιτόκιο δανεισμού, απογοητεύοντας την αγορά που προέβλεπε μεγαλύτερη αύξηση ώστε να υποχωρήσει ο πληθωρισμός, αλλά και προκειμένου να δοθεί μία σαφής διάθεση για αναστροφή της χρόνιας ανορθόδοξης νομισματικής πολιτικής.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Ιουνίου, η κεντρική τράπεζα είχε αυξήσει το επιτόκιο δανεισμού στο 15% για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια μειώσεων. Με επικεφαλής την Hafize Gaye Erkan, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της μετά την επανεκλογή του Ερντογάν στην Τουρκία, φύσηξε σίγουρα ένας νέος «αέρας» στη νομισματική πολιτική της χώρας, αφού προηγουμένως οι κεντρικοί τραπεζίτες κατ’ εντολή του Τούρκου προέδρου υιοθετούσαν επεκτατική πολιτική κόντρα στην οικονομική θεωρία και τα εμπειρικά δεδομένα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT