Είτε πρόκειται για το γκρουγιέρ ή για το έμενταλ, οι Ελβετοί είναι υπερήφανοι για τα τυριά τους. Μάλιστα τρώνε πολύ τυρί, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι καταναλώνουν 22,5 κιλά τον χρόνο, έναντι των 18 κιλών του μέσου Αμερικανού.
«Το τυρί είναι μέρος της ταυτότητάς μας», είπε ο Daniel Koller, διευθυντής της γαλακτοκομικής ένωσης της Ελβετίας Swissmilk. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ένωσης προκάλεσε θύελλα όταν είπε σε τοπική εφημερίδα ότι η Ελβετία θα εισάγει φέτος περισσότερο τυρί από ό,τι εξάγει, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «παράλογο οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά».
Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview