Γιατί οι Ελβετοί τρώνε εισαγόμενα τυριά: Εισάγουν περισσότερα από όσα εξάγουν

Γιατί οι Ελβετοί τρώνε εισαγόμενα τυριά: Εισάγουν περισσότερα από όσα εξάγουν

Η Ελβετία εξάγει τώρα περίπου το 40% του τυριού που παράγει

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είτε πρόκειται για το γκρουγιέρ ή για το έμενταλ, οι Ελβετοί είναι υπερήφανοι για τα τυριά τους. Μάλιστα τρώνε πολύ τυρί, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι καταναλώνουν 22,5 κιλά τον χρόνο, έναντι των 18 κιλών του μέσου Αμερικανού.

«Το τυρί είναι μέρος της ταυτότητάς μας», είπε ο Daniel Koller, διευθυντής της γαλακτοκομικής ένωσης της Ελβετίας Swissmilk. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ένωσης προκάλεσε θύελλα όταν είπε σε τοπική εφημερίδα ότι η Ελβετία θα εισάγει φέτος περισσότερο τυρί από ό,τι εξάγει, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «παράλογο οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT