Γαλλία: 200 εκατ. ευρώ για την καταστροφή πλεονάσματος κρασιού

Γαλλία: 200 εκατ. ευρώ για την καταστροφή πλεονάσματος κρασιού

Τα δημόσια κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή του μη πωληθέντος κρασιού σε βιομηχανική αλκοόλη για αρώματα ή σε απολυμαντικά χεριών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει 200 εκατ. ευρώ για την καταστροφή της πλεονάζουσας παραγωγής κρασιού, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους παραγωγούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να ενισχύσει τις τιμές.

Αρκετές μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας, ιδίως η περιοχή του Μπορντό, αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες και το κόστος ζωής.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, η τιμή του κόκκινου κρασιού μειώθηκε κατά 21% σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης πενταετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας.

Mε φόντο τα παραπάνω, ένας στους τρεις οινοπαραγωγούς στην περιοχή του Μπορντό αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας, σύμφωνα με την τοπική ένωση αγροτών.

Το πρόγραμμα εκρίζωσης, που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, στοχεύει στη μείωση της παραγωγής, επιτρέποντας παράλληλα στους αμπελουργούς να επαναχρησιμοποιήσουν τη γη για άλλες δραστηριότητες.

Θα τεθεί σε εφαρμογή αυτό το φθινόπωρο, ενώ οι οινοπαραγωγοί θα λάβουν αποζημίωση στο τέλος του έτους. Οι γαλλικές αρχές προσφέρουν περίπου 6.000 ευρώ ως αποζημίωση για κάθε εκτάριο που αφαιρείται. 

Τα δημόσια κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή του μη πωληθέντος κρασιού σε βιομηχανική αλκοόλη για αρώματα ή σε απολυμαντικά χεριών. 

Με πληροφορίες από Politico, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT