Νέα Υόρκη: Σε ισχύ «δρακόντειοι» κανόνες για το Airbnb

Νέα Υόρκη: Σε ισχύ «δρακόντειοι» κανόνες για το Airbnb

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 40.000 καταχωρίσεις στο «Μεγάλο Μήλο»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέοι κανονισμοί της πόλης της Νέας Υόρκης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τέθηκαν σε ισχύ επηρεάζοντας δεκάδες χιλιάδες παράνομες και μη καταχωρήσεις.

Ο νόμος που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2022, απαιτεί από τους ιδιοκτήτες που θέλουν να καταχωρίσουν στην Airbnb ή σε άλλες πλατφόρμες να εγγραφούν στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία και να λάβουν άδεια λειτουργίας και απαγορεύει στις εταιρείες να εισπράττουν τέλη κράτησης για μη καταχωρημένα ακίνητα. Διαμερίσματα με εκκρεμείς παραβάσεις του κώδικα πυρασφάλειας ή εντολές εκκένωσης δεν θα μπορούν να εγγραφούν.

Η Νέα Υόρκη επισημαίνει ότι ο «Τοπικός Νόμος 18» είναι ένας μηχανισμός για την εξάλειψη των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων, οι οποίες -σύμφωνα με αξιωματούχους- επιδεινώνουν την κρίση στέγασης και ευνοούν τους τουρίστες έναντι των κατοίκων. 

Eταιρείες του κλάδου όπως η Airbnb και η Vrbo, υποχρεούνται επίσης να διασφαλίζουν ότι όποιος χρησιμοποιεί την πλατφόρμα τους στη Νέα Υόρκη ακολουθεί τους κανόνες της πόλης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 40.000 καταχωρίσεις Airbnb στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Inside Airbnb, η οποία παρακολουθεί τις καταχωρίσεις σε πόλεις των ΗΠΑ και του εξωτερικού.

Οι τελευταίοι κανονισμοί αναμένεται να συρρικνώσουν δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων καταχωρίσεων εκτιμούν οι ειδικοί της αγοράς. 

Ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ έχουν περιορίσει αυστηρά τo Airbnb. Η Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια απαγόρευσε την ενοικίαση διαμερισμάτων για λιγότερο από 30 ημέρες, ανέφεραν πρόσφατα οι Los Angeles Times, εκτός από την εφαρμογή άλλων κανόνων που αποσκοπούν στην περαιτέρω ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Με πληροφορίες από Guardian, New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT