Ελβετία: Τέλος οι φοροαπαλλαγές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ελβετία: Τέλος οι φοροαπαλλαγές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση υπογράμμισε επίσης την εκτίμηση ότι το κόστος παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων θα ευθυγραμμισθεί με την παραγωγή οχημάτων με ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2025

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελβετία κατήργησε τη φορολογική απαλλαγή για τις εισαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, των οποίων η παρουσία στους δρόμους της χώρας έχει μειώσει τα φορολογικά έσοδα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα υπόκεινται από την 1η Ιανουαρίου στον ίδιο δασμό ύψους 4% που επιβάλλεται στα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

«Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θεωρεί ότι η απαλλαγή από τον φόρο ως κίνητρο δεν είναι πλέον απαραίτητη, δεδομένης της απότομης αύξησης του μεριδίου των ηλεκτρικών οχημάτων στο σύνολο των εισαγωγών αυτοκινήτων και της σύγκλισης των τιμών», ανέφερε.

Μεταξύ του 2018 και του 2022, οι ετήσιες εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων εξαπλασιάστηκαν σχεδόν, από περίπου 8.000 σε περισσότερα από 45.000 οχήματα. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 εισήχθησαν περίπου 30.400 ηλεκτρικά οχήματα, αύξηση 66% σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Η κυβέρνηση υπογράμμισε επίσης την εκτίμηση ότι το κόστος παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων θα ευθυγραμμισθεί με την παραγωγή οχημάτων με ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2025.

«Επομένως, θα πρέπει να είναι ακόμη δυνατό να επιτευχθεί περιθώριο κέρδους στο μέλλον, χωρίς αύξηση των τιμών για τον καταναλωτή και χωρίς κρατικές επιδοτήσεις», τονίζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από: AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT