Τα 50 brands με τη μεγαλύτερη αξία το 2024: «Βασίλισσα» η Apple, ακολουθούν Microsoft και Google

Τα 50 brands με τη μεγαλύτερη αξία το 2024: «Βασίλισσα» η Apple, ακολουθούν Microsoft και Google

Ερευνα διαπίστωσε ότι υπήρξε σημαντικό κέρδος μεταξύ των επωνυμιών που έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική αύξηση της αξίας της επωνυμίας της πέτυχε φέτος η Apple, αυξάνοντάς την σε 517 δισ. δολάρια και καταλαμβάνοντας – με μεγάλη διαφορά – την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο «πολύτιμα» brands στον κόσμο για το 2024. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Microsoft με 340,4 δισ. δολάρια και στην τρίτη η Google με 333,4 δισ.

Ειδικότερα, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει κατά 219 δισ. δολάρια την αξία της επωνυμίας της, γεγονός που δείχνει ότι αποδίδει καρπούς η στρατηγική της, η οποία στοχεύει σε νέες αγορές, σε επέκταση του «οικοσυστήματός» της και στην αναβάθμιση σε iPhone μεγαλύτερης αξίας.Η Apple διατηρεί μάλιστα τη θέση της ως ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά των premium smartphone, με μερίδιο αξίας 71%.

Σημαντικό κέρδος από τις επενδύσεις στην A.I.

Ερευνα της Brand Finance διαπίστωσε ότι υπήρξε σημαντικό κέρδος μεταξύ των επωνυμιών που έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη, με την NVIDIA (η οποία πέτυχε αύξηση της αξίας της επωνυμίας της κατά 163% στα 44,5 δισεκατομμύρια) να γίνεται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στον κόσμο.

Επιπλέον, η Microsoft (αύξηση της αξίας της μάρκας κατά 78% στα 340,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) είχε επίσης μια εντυπωσιακή αύξηση της αξίας της επωνυμίας της στα 340.4 δισ. δολάρια, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της λίστας μετά την Apple.

Βασικός προμηθευτής τσιπ στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, η NVIDIA θεωρείται εξαιρετικά καινοτόμος. Η συνολική απόδοση της επωνυμίας τοποθετεί σταθερά τη NVIDIA ως πρωτοπόρο στην αγορά των chip AI, επιδεικνύοντας μια επιτυχημένη ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και προσαρμογής στην αγορά, όπως αναφέρει η Brand Finance.

Με πληροφορίες από Brand Finance

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT