Πούτιν: Προειδοποίηση στην Αγκυρα για τις οικονομικές σχέσεις της με τη Δύση

Πούτιν: Προειδοποίηση στην Αγκυρα για τις οικονομικές σχέσεις της με τη Δύση

Αναφερόμενος στην κατασκευή του Πυρηνικού Σταθμού Ακούγιου, ο Πούτιν τόνισε ότι «προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση προς την Τουρκία για τις οικονομικές σχέσεις της με δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, απηύθυνε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σημειώνοντας ότι η οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και Μόσχας βελτιώνονται, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε παράλληλα τα εξής: «Απ’ ότι φαίνεται, το οικονομικό μπλοκ της τουρκικής κυβέρνησης έχει επικεντρωθεί πρόσφατα στη λήψη δανείων, στην πραγματοποίηση επενδύσεων και στη λήψη επιχορηγήσεων από δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

«Αυτό ενδεχομένως να μην είναι κάτι κακό, αλλά εάν αυτό συνδέεται με τον περιορισμό των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία, τότε η τουρκική οικονομία θα έχει περισσότερα να χάσει από όσα θα κέρδιζε. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μια τέτοια απειλή», τόνισε ο Πούτιν.

Αναφερόμενος στην κατασκευή του Πυρηνικού Σταθμού Ακούγιου (NPP), ο Πούτιν τόνισε ότι «προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Ο ίδιος δήλωσε ότι πολλοί Τούρκοι εμπειρογνώμονες εργάστηκαν για το έργο, ενώ πρόσθεσε ότι ο εν λόγω πυρηνικός σταθμός αποτελεί ένα νέο πεδίο δράσης για την τουρκική οικονομία και τον ενεργειακό τομέα εν γένει.

Με πληροφορίες από Anadolu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT