EFG: Αλμα της μετοχής εν μέσω φημών για deal με την Julius Baer

EFG: Αλμα της μετοχής εν μέσω φημών για deal με την Julius Baer

Αλμα που έφτασε στο 10% σημειώνει η μετοχή της EFG International, έπειτα από δημοσίευμα που τη θέλει να εξαγοράζεται από την ανταγωνίστριά της

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλμα που έφτασε στο 10% σημειώνει η μετοχή της EFG International, έπειτα από δημοσίευμα που τη θέλει να εξαγοράζεται από την ανταγωνιστική της, Julius Baer, με τη συμφωνία να ανακοινώνεται άμεσα.

Η ιστοσελίδα Inside Paradeplatz μετέδωσε φήμες περί ανακοίνωσης της συμφωνίας την Παρασκευή, μετά το κλείσιμο των αγορών. Η μετοχή της Julius Baer σημείωσε πτώση έως και 5%, μετά το δημοσίευμα.

Στα τέλη Μαΐου, το Bloomberg είχε γράψει ότι η Julius Baer πραγματοποίησε προκαταρκτικές συνομιλίες με την EFG για μια πιθανή συγχώνευση. Οι διαπραγματεύσεις αυτές πότε συνεχίζονται και πότε διακόπτονται και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, έλεγαν πηγές του πρακτορείου. 

Από το αρχικό δημοσίευμα του Bloomberg, στις 24 Μαΐου, η μετοχή της EFG έχει ενισχυθεί κατά 11% και της Julius Baer έχει υποχωρήσει κατά 7%.

Μία πιθανή συμφωνία ανάμεσα στις δύο τράπεζες θα δημιουργούσε μια εταιρεία με περισσότερα από 500 δισ. ελβετικά φράγκα, σε υπό διαχείριση κεφάλαια. Θα επιτάχυνε επίσης τη μεταμόρφωση του κλάδου διαχείρισης πλούτου, αφότου η UBS απέκτησε τον έλεγχο της ανταγωνιστικής της Credit Suisse, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διάσωσης.

Πηγή: Money Review

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT