Λεμέρ: «Επικίνδυνο» για τη Γαλλία το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου

Λεμέρ: «Επικίνδυνο» για τη Γαλλία το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου

«Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα κατέστρεφε όλα τα επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόσαμε τα τελευταία εφτά χρόνια», υποστήριξε ο Λεμερ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, σε ηλεκτρονικό του μήνυμα, επισημαίνει τον κίνδυνο δημιουργίας νομισματικής κρίσης και εισόδου της χώρας σε οικονομική παρακμή, αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς.

«Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα κατέστρεφε όλα τα επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόσαμε τα τελευταία εφτά χρόνια», υποστήριξε ο Λεμερ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ηγέτες του Νέου Λαϊκού Μετώπου, ως οι… απρόσμενοι νικητές των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν τον σχηματισμό κυβέρνησης προκειμένου να υλοποιήσουν την προοδευτική αλλά και δαπανηρή οικονομική τους ατζέντα.

Επιπλέον, όπως ανέφερε το πρωί η «Κ» στη στήλη Business Talk, για τους επενδυτές, το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών σημαίνει ότι η χώρα απέφυγε τα χειρότερα πιθανά σενάρια: Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του Εθνικού Συναγερμού ή του Νέου Λαϊκού Μετώπου.

Βέβαια, ένας κίνδυνος θα ήταν ο διορισμός του ακροαριστερού Ζαν Λυκ Μελανσόν ως πρωθυπουργού, ειδικά αφότου ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος, του Νέου Λαϊκού Μετώπου, έσπευσε να δηλώσει ότι η αριστερή συμμαχία έχει πρόθεση να εφαρμόσει πλήρως το –δαπανηρό- πρόγραμμά της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT