Πετρέλαιο: Στα ύψη οι τιμές λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

Πετρέλαιο: Στα ύψη οι τιμές λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

Τη Δευτέρα, η τιμή του Brent, του παγκόσμιου δείκτη αναφοράς αργού, αυξήθηκε 2,5% με την τιμή να φτάνει σχεδόν στα 81 δολάρια το βαρέλι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, και με τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία εκεχειρίας να παραμένουν μετέωρες. 

Τη Δευτέρα, η τιμή του Brent, του παγκόσμιου δείκτη αναφοράς αργού, αυξήθηκε 2,5% με την τιμή να φτάνει σχεδόν στα 81 δολάρια το βαρέλι.

Τα χρηματιστήρια «αμφιταλαντεύονταν» εν αναμονή και των αποφάσεων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς ο διοικητής της, Τζερόμ Πάουελ, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η μείωση των επιτοκίων είναι κοντά.

Μετά το μπαράζ πυραυλικών και αεροπορικών επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ την Κυριακή, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 3% αρχικά, αλλά υποχώρησαν ελαφρώς, καθώς και οι δύο πλευρές φάνηκαν να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στη συνέχεια.

Η αγορά πετρελαίου αντέδρασε επίσης στη ανακοίνωση της κυβέρνησης στην ανατολική Λιβύης ότι έκλεισε τα κοιτάσματα πετρελαίου που βρίσκονται στην περιοχή του ελέγχου της και πως «αναστέλλει την παραγωγή και τις εξαγωγές μέχρι νεωτέρας».

Η κίνηση της κυβέρνησης με έδρα τη Βεγγάζη, που ελέγχει τα περισσότερα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας, έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων, μετά την αντικατάσταση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας το πρωί της Δευτέρας από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη.

Πηγή: Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT