Volkswagen: Ελλειμμα 5 δισ. ευρώ – «Μέτρα λιτότητας» από το Δ.Σ.

Volkswagen: Ελλειμμα 5 δισ. ευρώ – «Μέτρα λιτότητας» από το Δ.Σ.

Μεταξύ των μέτρων που θα εφαρμοστούν είναι και η αναστολή της «εγγύησης απασχόλησης» για 110.000 εργαζόμενους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρά μέτρα λιτότητας, όπως κλείσιμο γραμμών παραγωγής, άρση της εγγύησης απασχόλησης και πιθανή μείωση προσωπικού, προανήγγειλε το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen, στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης του Ομίλου με ορίζοντα το 2026.

Αιτία, το έλλειμμα 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία και το οποίο, σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο δεν είναι εφικτό να καλυφθεί με ήπια μέτρα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Ολιβερ Μπλούμε, εξήγησε ότι «το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί εκ νέου και οι νέοι πάροχοι ασκούν πίεση προς την Ευρώπη», ενώ «η Γερμανία υστερεί σημαντικά σε ανταγωνιστικότητα». 

Και πρόσθεσε ότι, «ως εταιρεία, οφείλουμε να ενεργήσουμε με συνέπεια σε αυτό το περιβάλλον, καθώς η εταιρεία κινδυνεύει να χάσει τους στόχους εξοικονόμησης που είχε θέσει».

Μεταξύ των μέτρων που θα εφαρμοστούν είναι και η αναστολή της «εγγύησης απασχόλησης» για 110.000 εργαζόμενους (δηλαδή ότι θα διατηρεί προσωπικό που θα φτάνει αυτό τον αριθμό εργαζομένων), η οποία ανανεώνεται μέχρι τώρα ανελλιπώς από το 1994. 

Η διοίκηση της VW σχεδιάζει τώρα την άρση της έως το 2029, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο απολύσεων. «Στην τρέχουσα κατάσταση, το κλείσιμο εργοστασίων δεν μπορεί να αποκλειστεί, εάν δεν υπάρξουν γρήγορα αντίμετρα», σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen.

Η διοίκηση αναμένεται να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα σχέδιά της την Τετάρτη. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων που έχει δει η Volkswagen εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT