Νέο ρεκόρ στην τιμή του χρυσού – Ξεπέρασε τα 2.600 δολάρια

Νέο ρεκόρ στην τιμή του χρυσού – Ξεπέρασε τα 2.600 δολάρια

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε κατά 1,3% φτάνοντας τα 2.620,26 δολάρια η ουγκιά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από το επίπεδο των 2.600 δολαρίων εκτινάχθηκε η τιμή του χρυσού για πρώτη φορά, συνεχίζοντας το ράλι εν μέσω στοιχημάτων για περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ, αλλά και της συνεχιζόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή. 

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε κατά 1,3% φτάνοντας τα 2.620,26 δολάρια η ουγκιά. Το ράλι του χρυσού έλαβε νέα ώθηση από την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, δεδομένου ότι οι επιτοκιακές μειώσεις καθιστούν τον χρυσό περισσότερο ελκυστικό. 

Η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί 27% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, στη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από το 2010, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο πολύτιμο μέταλλο ως αντιστάθμισμα στη γεωπολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή. 

Ωστόσο, αναλυτές εφιστούν την προσοχή ότι το ράλι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διόρθωση. «Το ράλι δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί», σημείωσε η Commerzbank, επικαλούμενη τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων μόνο κατά 25 μονάδες βάσης σε καθεμία από τις επόμενες συνεδριάσεις έως τα τέλη του έτους. 

Πάντως, αρκετοί αναλυτές βλέπουν να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου για την τιμή του χρυσού. 

Από την άλλη πλευρά, η τιμή πλατίνας μειώθηκε 1,2% στα 976 δολάρια και το παλλάδιο διαμορφώθηκε στα 1.074 δολάρια με πτώση 0,6%. 

Πηγή: MoneyReview

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT