Κίνα: Γιγάντια μονάδα στη Φουτζιάν συνδυάζει ιχθυοκαλλιέργεια με παραγωγή ηλιακής ενέργειας

Κίνα: Γιγάντια μονάδα στη Φουτζιάν συνδυάζει ιχθυοκαλλιέργεια με παραγωγή ηλιακής ενέργειας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλης κλίμακας υπεράκτια υβριδική μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας και ιχθυοκαλλιέργειας συνδέθηκε πρόσφατα στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού της Κίνας.

Πρόκειται για μονάδα που βρίσκεται σε μια παλιρροϊκά επίπεδη περιοχή κατά μήκος του Κόλπου Σίνγκουα, στην περιοχή Χαντζιάνγκ της πόλης Πουτιάν, που βρίσκεται στην επαρχία Φουτζιάν της νοτιοανατολικής Κίνας.

Το έργο αναμένεται να παράγει πάνω από 130 εκατ. κιλοβατώρες (kWh) καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας για το εθνικό δίκτυο ενέργειας κάθε χρόνο.

Με εγκατεστημένη ισχύ 100 μεγαβάτ (MW), το έργο περιλαμβάνει επίσης μια νέα γραμμή μεταφοράς 2,8 χιλιομέτρων, έναν υποσταθμό 110 κιλοβόλτ και ένα σύνολο μονάδων αποθήκευσης ηλεκτροχημικής ενέργειας, σύμφωνα με τον Τζενγκ Σιντσένγκ, αξιωματούχο της τοπικής εταιρείας ενέργειας State Grid Putian Power Supply Company. Πρόκειται για θυγατρική της State Grid Corporation of China, γνωστής στην Ελλάδα από την επένδυσή της στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) μέσω της θυγατρικής State Grid Europe Limited.

Συνδυάζοντας την ιχθυοκαλλιέργεια με την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, το έργο στη Φουτζιάν υλοποιεί την κάθετη χρήση του υδάτινου όγκου, αναπτύσσοντας την ιχθυοκαλλιέργεια κάτω από τα ηλιακά πάνελ, σύμφωνα με τον Λι Τζουν, τον υπεύθυνο του χώρου του έργου. Ο ίδιος εξηγεί ότι η ψυκτική επίδραση των υδάτινων σωμάτων στις ηλιακές συσκευές μπορεί επίσης να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε σύγκριση με θερμοηλεκτρικούς σταθμούς ίδιας ισχύος, το έργο μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 46.000 τόνους άνθρακα κάθε χρόνο, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 126.000 τόνους και τις εκπομπές διοξειδίου του θείου κατά 15,4 τόνους.

Πηγή: Sino-Hellenic Information Post

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT