Χρυσός: Σε ιστορικό υψηλό η τιμή του – «Στροφή» των επενδυτών στην ασφάλεια

Χρυσός: Σε ιστορικό υψηλό η τιμή του – «Στροφή» των επενδυτών στην ασφάλεια

Από τις αρχές του έτους, η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί 30%, καταρρίπτοντας αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ιστορικό υψηλό άγγιξε σήμερα η τιμή του χρυσού, εν μέσω αβεβαιότητας για τις αμερικανικές εκλογές και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στραφούν στο ασφαλές ενεργητικό, ενώ η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ κράτησε σε υψηλά επίπεδα την τιμή του πολύτιμου μετάλλου. 

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε 0,6% στις 2.690,14 δολάρια η ουγκιά. Από τις αρχές του έτους, η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί 30%, καταρρίπτοντας αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά, εν μέσω προοπτικών για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά και της γεωπολιτικής αβεβαιότητας.  

«Εκτός από τις ανησυχίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, υπάρχουν και οι αμερικανικές εκλογές, η έκβαση των οποίων θα κριθεί στο νήμα. Και αυτό δημιουργεί έντονη αβεβαιότητα με αποτέλεσμα να ενισχύεται η τιμή του χρυσού», όπως αναφέρει ο Νίτες Σαν, στρατηγικός αναλυτής της WisdomTree. 

To επόμενο 12μηνο, η τιμή του χρυσού αναμένεται να εκτιναχθεί στα 2.941 δολάρια η ουγκιά, σύμφωνα με αναλυτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για περαιτέρω ράλι και για την τιμή του αργύρου

Την ίδια στιγμή, η τιμή αργύρου διαμορφώθηκε στα 31,58 δολάρια η ουγκιά με μικρή πτώση. Η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 993,40 δολάρια και η τιμή του παλλάδιου στα 1.040 δολάρια με άνοδο 1,6%. 

Πηγή: MoneyReview

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT