Μέρκελ: Δεν είναι «η εβδομάδα του πεπρωμένου» του ευρώ

Μέρκελ: Δεν είναι «η εβδομάδα του πεπρωμένου» του ευρώ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλες οι προσπάθειες εστιάστηκαν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι η Ελλάδα πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα, αλλά επανέλαβε ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».

Δεν είναι «η εβδομάδα του πεπρωμένου» του ευρώ, δήλωσε ακόμη η κυρία Μέρκελ, αναφερόμενη στην επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ για επαναγορά ομολόγων και στις εκλογές στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι κατά την εκτίμησή της η κρίση του ευρώ δεν έχει απολύτως ξεπεραστεί.

«Δεν θα έλεγα ότι αυτή είναι εβδομάδα του πεπρωμένου για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί απολύτως. Αυτό ίσχυε για την περασμένη εβδομάδα, για τις τελευταίες εβδομάδες του 2014 και ισχύει ακόμη και για αυτές τις εβδομάδες», δήλωσε η κα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις της με απόλυτη ανεξαρτησία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT