Σε 24ωρη απεργία στις 18 Μαΐου προχωρεί η ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη απεργία στις 18 Μαΐου προχωρεί η ΑΔΕΔΥ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κοραή, πραγματοποιείται αύριο με απόφαση της ΑΔΕΔΥ εν όψει των διαβουλεύσεων για το μισθολόγιο των δημασίων υπαλλήλων. H ΟΛΜΕ συμμετέχει με 24ωρη απεργία, η Διδασκαλική Ομοσπονδία με στάση από τις 10.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ. Σε στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 4.00 μ.μ. θα κατέλθουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ 24ωρη είναι η κινητοποίηση και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. H πρόσκληση προς διαπραγμάτευση απεστάλη στον κ. Πρ. Παυλόπουλο, ενώ κοινοποιήθηκε και στους 17 υπουργούς.

Αιτήματα, η διαμόρφωση κατώτερου εισαγωγικού μισθού στα 1.200 ευρώ και η εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα. Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για πραγματική συλλογική σύμβαση στο Δημόσιο. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Σπ. Παπασπύρος προανήγγειλε παρατεταμένες κινητοποιήσεις. Επέκρινε την κυβέρνηση για «κομματική τακτική» στον διάλογο για την Παιδεία και τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον διάλογο της OKE για το Ασφαλιστικό εάν δεν αποσαφηνισιτούν βασικές προϋποθέσεις, όπως είναι η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT