Λήγει το Σάββατο η προθεσμία για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Λήγει το Σάββατο η προθεσμία για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ρυθμίσουν τα «κόκκινα» δάνειά τους, ώστε να ξεκινήσει η καταβολή της επιδότησης των δόσεων, καλεί τους δανειολήπτες, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το υπουργείο Οικονομικών.

Μόλις τέσσερις μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που είναι 9μηνης διάρκειας, το ενδιαφέρον του κόσμου παραμένει μεγάλο και ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 150.000 αιτήσεις. Ωστόσο, ακόμα κι αν οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, δεν θα μπορέσουν να λάβουν από το πρόγραμμα την επιδότηση των δόσεων, εάν έχουν αρρύθμιστο «κόκκινο» δάνειο. Συνεπώς, όσοι έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείων, προκειμένου να το ρυθμίσουν. Για τους υπόλοιπους δανειολήπτες, που είχαν εξυπηρετούμενο δάνειο όταν ξέσπασε η πανδημία, η επιδότηση θα ξεκινήσει μόλις λήξει η αναστολή πληρωμών για τα τραπεζικά δάνεια.

Εκτιμάται ότι στα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή της επιδότησης έως και 90% και θα αφορά, συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του προγράμματος. Το δεύτερο τρίμηνο η επιδότηση είναι έως 80% και το τρίτο τρίμηνο διαμορφώνεται στο 70%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT