Κοντά στην εξαγορά της ελληνικής startup Lenses.io η γερμανική Celonis

Κοντά στην εξαγορά της ελληνικής startup Lenses.io η γερμανική Celonis

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «αγκαλιά» της γερμανικής εταιρείας λογισμικού Celonis φαίνεται ότι περιέρχεται η ελληνική νεοφυής εταιρεία Lenses.io, η οποία έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαχείρισης ροών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (streaming DataOps), σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». 

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, η εξαγορά αυτή αναμένεται να συμπληρώσει την τεχνολογία της Celonis αλλά και να ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω προσλήψεις εργαζομένων στην Ελλάδα, καθώς η Lenses.io διατηρεί στην Αθήνα κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, το τίμημα φέρεται να κινείται γύρω στα 70 εκατ., ενώ σχετικές ανακοινώσεις ενδέχεται να υπάρξουν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η Celonis είναι μια εταιρεία λογισμικού, με έδρα το Μόναχο, η οποία «διαβάζει» και αναλύει τα δεδομένα που παράγονται από τα συστήματα των εταιρειών – οργανισμών, βελτιστοποιώντας τις διαδικασίες που γίνονται εντός των επιχειρήσεων και βοηθώντας τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρόνο και κόστος για αυτές τις επιχειρηματικές διαδικασίες (process-mining software).

H Celonis έχει διαθέσει στην αγορά πρόγραμμα που επιτρέπει στους πελάτες της να αναλύουν ατελείωτα δεδομένα, τα οποία προκύπτουν από εταιρικές λειτουργίες, και να βρίσκουν τρόπους να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες. 

Προσφάτως, η εταιρεία ολοκλήρωσε γύρο χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολ., με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται πλέον στα 11 δισ. δολ. Μάλιστα, διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τη νεοφυή εταιρεία που έχει την υψηλότερη αξία στη Νέα Υόρκη αλλά και στη Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, οι πωλήσεις της εταιρείας σχεδόν διπλασιάζονται, γεγονός που σημαίνει πως είναι πιθανόν να φτάσουν τα έσοδά της φέτος τα 400 εκατ. δολ. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πως αν η συγκεκριμένη εταιρεία μπει στο χρηματιστήριο την επόμενη χρονιά, γεγονός που το εξετάζει, τότε είναι πιθανόν να είναι ένα από τα μεγαλύτερα IPO της χρονιάς.

Από την πλευρά της η Lenses.io, δημιούργημα των Αντώνη Χαλκιόπουλου και Χριστίνας Δασκαλάκη, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα η οποία παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης, ελέγχου και αξιοποίησης ροών δεδομένων πραγματικού χρόνου, με τη χρήση πολύ απλών εργαλείων.

Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με κανονισμούς για τη διαχείριση δεδομένων αλλά και την ασφάλειά τους. H τεχνολογία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το τελευταίο διάστημα επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους στον κόσμο αναζητούν εργαλεία για τη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε πραγματικό χρόνο.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και παρουσία στην Αθήνα, έχει σηκώσει –σύμφωνα με το crunchbase– συνολικά περίπου 8,5 εκατ. δολ., ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 7 εκατ. ευρώ από την 83North, η οποία έχει επενδύσει και στην ελληνική Workable, και το ελληνικό fund Marathon Venture Capital. Μετράει συνολικά 57-60 εργαζομένους, εκ των οποίων οι μισοί είναι στην Ελλάδα, ενώ πελάτες της είναι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν περίπου 30 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, με τη γερμανική εταιρεία να αποκτά έτσι παρουσία στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT