Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie από τη Δικαιοσύνη

Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie από τη Δικαιοσύνη

Στην έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie προχώρησε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση 3/2022 έγινε γνωστή μία ημέρα μετά την έναρξη της δίκης της οικογένειας Κουτσολιούτσου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και έχει διακοπεί για τις 19 του μηνός

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie προχώρησε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση 3/2022 έγινε γνωστή μία ημέρα μετά την έναρξη της δίκης της οικογένειας Κουτσολιούτσου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και έχει διακοπεί για τις 19 του μηνός. Το πράσινο φως της Δικαιοσύνης θα επιτρέψει στην εταιρεία ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ να αναδιαρθρωθεί και να εφαρμόσει το επιχειρηματικό σχέδιό της, που προβλέπει τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων σε δύο νέες εταιρείες (OpsCo, AssetsCo) με έδρα το Λουξεμβούργο και την έκδοση νέων ομολογιών.

Η Folli Follie, δηλαδή, θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών, καθώς διαθέτει ποσοστό 10% στην OpsCo, η οποία ως ενεργητικό θα αποκτήσει τις συμβάσεις διανομής σχετικά με τις δραστηριότητες κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και πολυκαταστημάτων του σημερινού ομίλου. Στην AssetsCo και στη θυγατρική της, European AssetsCo, θα μεταβιβαστούν κτίρια, οικόπεδα και συμμετοχές σε εταιρείες (π.χ. Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.).

Τι προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Οι ομολογιούχοι δανειστές (συμβαλλόμενοι πιστωτές), που εκπροσωπούν το 96,29% του συνόλου των υποχρεώσεων, θα λάβουν μετοχές και ομολογίες της νέας Folli Follie ύψους 60 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά τους ανέγγυους πιστωτές (σημ.: αριθμός εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό), προβλέπεται να λάβουν ομολογίες συνολικού ποσού 1,6 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% των απαιτήσεών τους, ενώ το υπόλοιπο 80% θα διαγραφεί.

Εν γένει, η Folli Follie προβλέπεται ότι θα αποδώσει το 32% των συνολικών χρεών της και υπολογίζεται ότι ποσό της τάξεως των 349 εκατ. ευρώ (68% των υποχρεώσεων) θα διαγραφεί. Λόγω, εξάλλου, του μεγάλου «κουρέματος», οι ομολογιούχοι θα αποκτήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου στη Folli Follie και στις νέες εταιρείες που θα δημιουργηθούν. Στον αντίποδα, οφειλές ύψους 15,8 εκατ. ευρώ προς Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και εργαζομένους (ενέγγυοι πιστωτές) εξοφλούνται πλήρως.

Η Folli Follie, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Σάμιο, με στόχο τον εξορθολογισμό της δραστηριότητάς της, έχει εγκαινιάσει σημαντικό αριθμό νέων καταστημάτων το τελευταίο διάστημα. Το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία 14 καταστημάτων έως το 2023 με το σήμα Collective, ενώ στον τομέα των καλλυντικών σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση νέων σημείων πώλησης σε περιοχές με αυξημένη εμπορική και τουριστική κίνηση. Σημειώνεται ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου είχε επιχειρήσει να «μπλοκάρει» τη συμφωνία αναδιάρθρωσης την οποία χειρίστηκε η δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT