Ισχυρή αύξηση τζίρου στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

Ισχυρή αύξηση τζίρου στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

Αύξηση 33,8% σημείωσε τον Φεβρουάριο του 2022 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021 ο δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία, αύξηση η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις σημαντικά αυξημένες τιμές στις οποίες πωλούνται τα παραγόμενα προϊόντα εντός και εκτός Ελλάδας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 33,8% σημείωσε τον Φεβρουάριο του 2022 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021 ο δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία, αύξηση η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις σημαντικά αυξημένες τιμές στις οποίες πωλούνται τα παραγόμενα προϊόντα εντός και εκτός Ελλάδας. Τούτο φαίνεται και από το γεγονός ότι σε μηνιαία βάση η αύξηση του εν λόγω δείκτη είναι επίσης πολύ μεγάλη, 14,4%, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022. Η μεγάλη αύξηση σε ετήσια βάση συνδέεται έως ένα βαθμό και με το γεγονός ότι η βάση αναφοράς είναι ο Φεβρουάριος του 2021, μήνας κατά τον οποίο ίσχυαν στην Ελλάδα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην οικονομία λόγω του κορωνοϊού. Αυτό, πάντως, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο ρυθμός αύξησης είναι πολύ μεγαλύτερος για τις πωλήσεις εντός Ελλάδας σε σύγκριση με αυτές εκτός, κάτι που συνδέεται με το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις προσπαθούν να διατηρηθούν ανταγωνιστικές στις ξένες αγορές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι μεγαλύτερες αυξήσεις κύκλου εργασιών σε ετήσια βάση για το σύνολο της αγοράς, εγχώριας και εξωτερικής, καταγράφηκαν στους ακόλουθους κλάδους:

– Παραγωγή βασικών μετάλλων: 74,5%.

– Βιομηχανία δέρματος και δερμάτινων ειδών: 63%.

– Παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου: 55,9%.

Σημείωσε άνοδο 33,8% σε ετήσια βάση – Σε άνοδο και ο κύκλος εργασιών στους κλάδους κατα-λυμάτων και εστίασης.

– Κατασκευή ειδών ένδυσης: 40,3%.

– Παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων: 36,3%.

Ο κύκλος εργασιών του μεγαλύτερου, μετά τα πετρελαιοειδή, κλάδου της ελληνικής βιομηχανίας, της βιομηχανίας τροφίμων, ενισχύθηκε κατά 16,8%.

Πολύ μεγάλη αύξηση, αλλά για λόγους που συνδέονται με το μερικό lockdown που υπήρχε τον περυσινό Φεβρουάριο, σημείωσε τον Φεβρουάριο του 2022 ο κύκλος εργασιών στους κλάδους καταλυμάτων και εστίασης. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο κύκλος εργασιών στον κλάδο καταλυμάτων με βάση τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έχουν υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και υποβάλλουν στοιχεία σε μηνιαία βάση διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 σε 69,38 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 205,9% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2021, οπότε είχε ανέλθει σε 22,68 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο του 2022 στον κλάδο εστίασης διαμορφώθηκε σε 112,44 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 104,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2021, οπότε είχε ανέλθει σε 55,01 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT